25 Mart 2014 13:26

İzmir'de aydınlar bir araya geldi; 'Oyumuz HDP'ye'

Yerel seçimlere günler kala HDP’ye olan destekler artıyor. İzmir'de bir araya gelen aydınlar “Oyum HDP”ye açıklamasında bulundu.

İzmir\'de aydınlar bir araya geldi; \'Oyumuz HDP\'ye\'
Paylaş

İzmir'de bir araya gelen aydınlar “Oyum HDP”ye açıklamasında bulundu. Yerel seçimlere günler kala HDP’ye olan destekler artıyor. İzmir’de yaşayan akademisyen, yazar, şair avukat, doktor, sanatçı, sosyolog, mühendis, sendikacı, gazeteciler, öğretmen, sinemacı, insan ve çevre hakları savunucuları ile kitle örgütleri temsilcisi 150’yi aşkın aydın yaptıkları açıklama ile oylarını HDP’ye vereceklerini belirtti. Aydınların HDP’ye oy verme gerekçelerinin başında, HDP’nin yerel seçim metninde bulunan yerel yönetimlerin özerkleştirilmesi ve toplumsal barışın gerçeklemesi bulunuyor.

İzmir Ziraat Mühendisleri Odası Lokali’nde gerçekleşen basın toplantısında aydınlar “Oyum HDP”ye çağrısını basınla paylaştı. Basın toplantısında aydınlar adına açıklamayı Sanatçı İlkay Akkaya HDP’ye oy verme gerekçelerini madde madde sıraladı.

HERKESE EŞİT YEREL YÖNETİM

Akkaya’nın sıraladığı maddeler arasında, HDP’nin herkesin herhangi bir nedenle ayrımcılığa uğramadan yerel yönetimlerin kamusal olanak ve hizmetlerinden eşit olarak yararlanabilmesi, sermayenin saldırıları karşısında kentin rant talanından korunması, yerel yönetim hizmetlerinin piyasalaştırılmasına ve özelleştirilmesine son verilebilmesi, emekçileri önceleyen kamucu-sosyal bir yerel yönetim ve kentin doğal, tarihi, kültürel miras ve değerlerine sahip çıkabilecek bir yerel yönetim anlayışı olduğu bulunuyor.

KADIN ÖZGÜRLÜKÇÜ BİR KENT

HDP’ye oy verme gerekçelerini saymaya devam eden İlkay Akkaya şunları söyledi: “Kadına yönelik şiddete ve ayrımcılığa karşı mücadele eden, cinsiyet eşitlikçi ve kadın özgürlükçü bir yerel yönetim için, homofobik ve Transfobik ayrımcılığa ve şiddete son verebilmek için oyumuz HDP’ye.”


DEMOKRASİ, BARIŞ VE ÖZGÜRLÜK İÇİN OYLAR HDP’YE

Açıklamanın ardından basın toplantısına katılan aydınlar birer cümle ile HDP’ye oy verme gerekçelerini açıkladı.

Şair Asım Gönen: “Anadolu halklarının, demokrasiye ihtiyacı olan herkesin, tüm emekçilerin kendisini ifade edebileceği tek parti HDP’dir.”
Yazar Zeynep Tozduman: “Kadınları, farklı inanç ve etnik grupları tek temsil eden parti HDP olduğu için.”
Doç. Dr. Zerrin Kurtoğlu: “Barışı, özgürlüğü ve eşitliği tesis edebileceğine inandığım tek parti olduğu için HDP”
Prof. Dr. Cem Terzi: “Sosyalizmi kurmak için oyum HDP’ye”
Prof. Dr. Ertan Yılmaz: “Herkesin eşit, anayasal yurttaşlık temelinde, kardeşçe yaşaması için oyum HDP’ye”
Av. Mehmet Akdöl: “Anadolu’da yaşayan halklarının kardeşçe ve özgürce yaşaması için oyum HDP’ye”
TGS Genel Eğitim Sekreteri, Gazeteci Emine Uyar: “Özgür bir basın, başbakanın gazetecileri arayıp fırçalamadığı, işten attırmadığı bir ülke için oyum HDP’ye” 


AÇIKLAMAYA DESTEK VEREN AYDINLARDAN BAZILARI:

Prof. Dr. Ali Nesin, Prof. Dr. Ali Osman Karababa, Prof. Dr. Atilla Göktürk, Prof. Dr. Cem Terzi, Prof. Dr. Ertan Yılmaz, Prof. Dr. Melek Göregenli, Prof. Dr. Nilgün Toker, Prof. Dr. Solmaz Zelyut, Prof. Dr. Yeşim Şahin Edis, Doç. Dr. Ayşen Uysal, Doç. Dr. Doğan Göçmen, Doç. Dr. Zerrin Kurtoğlu, Sosyolog Emrah Zıraman, Uzm. Dr. Zeki Gül, Şair Asım Gönen, Yazar Bekir Yurdakul,  Yazar Cezmi Ersöz, Müzisyen Ercan Kan, Yönetmen Eylem Şen, Müzisyen İlkay Akkaya, Yazar Zeynep Tozduman, Şair, Eleştirmen K. Hayri Yetik, Müzisyen Oktay Çaparoğlu, Yazar Sevim Korkmaz Dinç, Avukat Hasan Hüseyin Evin, Avukat Arif Ali Cangı, Avukat Mehmet Akdöl, Avukat Nergiz Tuba Aslan, SES İzmir Şube Başkanı Rukiye Çakır, BTS İzmir Şube Başkanı Bülent Çuhadar,  Eğitim-Sen İzmir 4 No’lu Şube Başkanı Cevat Düzci, TÜMTİS İzmir Şube Başkanı Şükrü Günsili, TGS Genel Eğitim Sekreteri Emine Uyar, EGEÇEP Yürütme Kurulu Üyesi, Özer Akdemir, Dersimliler Derneği Eş Başkanı Dr. Mehmet Çakmak, Tatar Çelik, Hakkarililer Derneği YK Üyesi,.

ÖNCEKİ HABER

\'3 saatte Şam\'dan sonra 1.5 dakikada Süleyman Şah!

SONRAKİ HABER

‘Siyasetin dilini ve rengini HDP değiştirdi’

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...