25 Mart 2014 10:53

HDP adayları, Kumport işçilerini ziyaret etti

HDP Esenyurt Belediyesi eş başkan adayları Cüneyt Caniş ve Devrim Avcı, Güzelyurt'ta Liman İş Sendikası örgütlenme bürosunda sendikalı oldukları için işten atılan Kumport işçilerini ziyaret etti.

HDP adayları, Kumport işçilerini ziyaret etti
Paylaş

İstanbul Esenyurt'ta seçim çalışmalarını sandıklara gidilmesine 5 güne kala sürdüren HDP Esenyurt Belediyesi eş başkan adayları Cüneyt Caniş ve Devrim Avcı, Güzelyurt'ta Liman İş Sendikası örgütlenme bürosunda sendikalı oldukları için işten atılan Kumport işçileri ile buluştu.

Buluşmada, işçiler limanda yaşadıkları sıkıntıları eş başkan adaylarına anlatarak iş kazalarına ve işçi ölümlerine karşı sendikalı olduklarını belitti. İşçiler adına söz alan Liman-İş Sendikası Örgütlenme Uzmanı Sinan Ceviz, sendikal süreçte gelinen noktaya değinerek sendikaya üye olan işçilerin bakanlık tarafından işverene isim listesinin verildiğini söyledi. Ceviz, "Devlet ve patron bize karşı birleşmiş durumda biz örgütlenerek bu baskıların üstesinden geleceğiz" dedi.

Ziyarette liman işçileri, eş başkanlardan seçim çalışmalarına dair bilgiler alarak kendilerini ziyaret eden tek siyasi parti olduklarını belirtti. Kumport işçileri sendikal süreç boyunca birçok siyasi partiye giderek destek istediklerini ancak mevcut siyasi partilerin oy karşılığında, destek olabileceklerini belirtiklerini söyleyerek tepki gösterdi. İşçilerle dayanışmalarını sürdüreceklerini dile getiren eş başkan adayları ve partililer ziyaretlerini sonlandırarak işçilerin yanından ayrıldı. (DİHA)
 

ÖNCEKİ HABER

İrfan Değirmenci, yayın yasağını İnternet\'ten deldi

SONRAKİ HABER

Dans ile \'Kentsel İsyan\'

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...