25 Mart 2014 10:06

Yüzde 94 ağır engelli, iki bacağı kesik ama cezaevinde...

Coşkun Koç’un yüzde 94 ağır engelli raporu var. İki bacağı kesik ama hâlâ cezaevinde tutuluyor. İHD'nin son raporuna göre, cezaevlerinde 200’ün üzerinde ağır olmak üzere 500’ü aşkın hasta tutuklu bulunuyor.

Yüzde 94 ağır engelli, iki bacağı kesik ama cezaevinde...
Paylaş

İnsan Hakları Derneği’nin (İHD) hasta tutuklulara ilişkin açıkladığı son rapora göre, cezaevlerinde 200’ün üzerinde ağır olmak üzere 500’ü aşkın hasta tutuklu bulunuyor. Hasta tutuklulardan bazıları ise, “insanlığa sığmaz” denilebilecek kadar ağır sağlık sorunları olmasına rağmen cezaevinde tutuluyor. Bu hasta tutuklulardan biri de 2 bacağı kesik olmasına rağmen cezaevinde tutulan Coşkun Koç. Trabzon E Tipi Kapalı Cezaevi’nde tutulan Koç, içinde bulunduğu durumu DİHA’ya gönderdiği mektup, fotoğrafı ve KTÜ Farabi Hastanesi Özürlük Sağlık Kurulu’ndan aldığı yüzde 94 ağır engelli raporu ile dile getiriyor.

İşte yüzde 94 engelli raporu bulunan Koç’un gönderdiği fotoğrafı ile birlikte içinde bulunduğu durumu anlattığı mektubu:

“Ben yüzde 94 ağır özürlü, bakıma muhtaç. Ben baybas ameliyatlı, Burger hastalığı sebebiyle iki ayağımı kaybettim. Yüksek şeker hastasıyım. Beni buranın savcılığı Adli Tıp’a yolladı ama bana burada ‘birinin yardımı olmadan yatamaz’ raporu verdiler. Benim cezamı ertelemiyorlar. Bana yardımcı olursanız sevinirim. 2011’de çıkan Özürlüler Kanunu’nda benim raporum yüzde 94 olduğu halde bana Tıp Fakültesi’nden raporumu aldırmıyorlar. Ben Trabzon Kanunu Numune Hastanesi’nde ameliyat olmadım. Beni oraya rapor için yolluyorlar. Ben Trabzon KTÜ Farabi Hastanesi Tıp Fakültesi’nde ameliyat oldum. Doktorlarım oradan bana rapor aldırsalar, ben inanıyorum cezam ertelenir. Benim maddi durumum iyi değil ki, güzel bir avukat tutayım. Trabzonluyum. 26.01.1969 Karedeniz Ereğli Kandilli doğumluyum. 2000’de ilk ayağımı kaybettim. 2013’de de ikinci ayağımı kaybettim. Bana yardımcı olursanız sevinirim. Özürlü fotoğrafım ve raporumda göreceksiniz bakıma muhtaç olduğumu. Ben hastanede cep telefonu yakalattım diye Trabzon Kapalı Cezaevi’nde yatıyorum.” (DİHA)
 

ÖNCEKİ HABER

O ses bir rahibe...

SONRAKİ HABER

İrfan Değirmenci, yayın yasağını İnternet\'ten deldi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...