25 Mart 2014 08:31

Hürriyet, Erdoğan'ın iddialarına yanıt verdi

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, Ankara’nın Yenimahalle Demetevler’de düzenlediği mitingde, Doğan ve Ciner grubunu hedef almasına Hürriyet Gazetesi'nden yanıt geldi. Gazetenin birin sayfasında yayınlanan 'Önce Hukuk' başlıklı yanıt yazısında şu ifadelere yer verildi:

Hürriyet, Erdoğan\'ın iddialarına yanıt verdi
Paylaş

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, Ankara’nın Yenimahalle Demetevler’de düzenlediği mitingde, Doğan ve Ciner grubunu hedef almasına Hürriyet Gazetesi'nden yanıt geldi. Erdoğan, "Ne demişlerdi, ‘Muhtar bile olamaz.’ Bu başlığı Doğan grubu atmıştı, şimdi Doğan grubu, Ciner grubu Pensilvanya ile birlikte çalışıyor. İstanbul, Kocaeli, Trabzon, Ordu, Keçiören verdi cevabını, şimdi de Yenimahalle veriyor. Yarın Kastamonu, Samsun aynı cevabı verecek.” demişti.

Hürriyet Gazetesinin birinci sayfasında 'Önce Hukuk' başlığıyla yayınlanan yanıt yazısında şu ifadelere yer verildi:

"Sayın Başbakan,

Önceki gün İstanbul’da düzenlediğiniz mitingde Doğan Grubu hakkında suçlayıcı ifadelerde bulundunuz.

Doğan Grubu ile ilgili birtakım şantaj kasetleri olduğunu, yayıncılığımızı bu kasetlerin baskısı altında yaptığımızı söylediniz.

Hürriyet’in bağlı bulunduğu Doğan Grubu’nun kamuoyuna açıklanmasından çekineceği, korkacağı, suç teşkil eden hiçbir hareketi olmadığına eminiz.

Daha önce de, Sayın eski Adalet Bakanı ile yaptığınız konuşma sırasında Doğan Grubu’nun mahkûm edilmesinin sağlanmasını isterken, “kirli işler”den söz ettiniz, hatırlarsanız. Bunlar ne ise derhal savcılığa verilmelidir; zaten eğer varsa, şimdiye kadar çoktan verilmiş olmalıydı.

Hürriyet olarak tekrarlıyoruz:

İster devlet, ister başka çevrelerin elinde Doğan Grubu hakkında suç teşkil edecek, bizleri utandıracak ne gibi bilgi ve belge varsa derhal açıklansın, bunlar hakkında kanuni işlem yapılsın. Ama böyle bir şey olmadığı halde varmış gibi bizi itham altında tutmanın hukukla ve vicdanla asla bağdaşmadığını da belirtmeliyiz.

Bizim yayınlarımız, evrensel gazetecilik ilkelerine uygundur; haberlerin objektif, yorumların hür olması ilkesine bağlıdır.

Miting meydanında ifade ettiğinizin aksine, evlatlarımız olan Berkin’in ve Burak’ın hayatlarını kaybetmesini aynı insani acıları hissederek manşetten verdik ve ertesi gün kamuoyuna itidal çağrısında bulunduk.

Haber ve manşetlerimiz konusunda sayfalar dolusu liste verecek değiliz. Doğan Grubu köklü gelenekleri olan ve evrensel meslek ilkelerine taahhüdüyle uluslararası alanda da saygınlığa sahip bir yayın kuruluşudur. Büyük siyasi fırtınalardan yüz akıyla çıkmıştır. “Paralel” dediğiniz çevrelerin yapacağı şantaj da, sizin miting meydanlarında bize karşı kullandığınız haksız ve insafsız üslup da bizi yayıncılık ilkelerimizden vazgeçiremez.

Sayın Başbakan,
Yayınlarımızla siyasi bir kavganın içine girmedik, girmeyeceğiz. Bizim bağlılığımız, Türkiye’ye, hukuk devletine ve demokrasiyedir. Sizden de beklentimiz, 76 milyonun Başbakanı olarak vatandaşlar ve kurumlar arasında ayrımcılık yapmamanızdır. Alacağınız oy oranı ne olursa olsun, ülkemizi kaplamış olan bu tehlikeli kutuplaşmayı ve gerilimi gidermek, seçimlerden sonra sizin ve hepimizin görevi olmalıdır."

ERDOĞAN NE DEMİŞTİ?

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Ankara’nın Yenimahalle Demetevler’de düzenlediği mitingde, Doğan ve Ciner grubunu hedef almıştı: "Ne demişlerdi, ‘Muhtar bile olamaz.’ Bu başlığı Doğan grubu atmıştı, şimdi Doğan grubu, Ciner grubu Pensilvanya ile birlikte çalışıyor. İstanbul, Kocaeli, Trabzon, Ordu, Keçiören verdi cevabını, şimdi de Yenimahalle veriyor. Yarın Kastamonu, Samsun aynı cevabı verecek.” demişti.

Konuşmasında medya gruplarını da hedef alan Erdoğan, "Bu CHP bu ülkede ezanı Türkçe okutan değil mi? Menderes aslına çevirdi ve 1960’da demokrasi hayranı Menderes’i ve arkadaşlarını idam ettiler. Menderes bu ülkeye hizmetten başka ne yaptı. CHP’nin önünü açmak için onu yaptılar. O gün Menderes için ne söyledilerse aynısını bize söylüyorlar. Menderes’e ‘diktatör’ dediler, yolsuzluk suçlaması attılar, başka iftiralar attılar sonunda idam ettiler. Aynını şu anda bize yapıyorlar ama tutmuyor. Biz milletle geldik, milletle yürüyoruz. Ne yaparlarsa yapsınlar biz kefenimizle yola çıktık. Allah’ın verdiği ömrü ne bir lahza geri ne bir lahza ileri alırız. 11 yıl aralıksız biz Türkiye’mizin hizmetinde olduk. Ne demişlerdi, ‘Muhtar bile olamaz.’ Bu başlığı Doğan grubu atmıştı, şimdi Doğan grubu, Ciner grubu Pensilvanya ile birlikte çalışıyor. İstanbul, Kocaeli, Trabzon, Ordu, Keçiören verdi cevabını, şimdi de Yenimahalle veriyor. Yarın Kastamonu, Samsun aynı cevabı verecek.” şeklinde konuşmuştu. (MEDYA SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Yurt öğrencilerinden \'ek yatak\' eylemi

SONRAKİ HABER

Şehrine de sandığına da sahip çık!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...