25 Mart 2014 06:00

Başka Sinema, Nisan programı belli oldu

Bağımsız filmlerin dağıtımcısı M3 Film ve Kariyo & Ababay Vakfı iş birliğiyle hayata geçirilen Başka Sinema’nın nisan filmleri belli oldu. Filmlerden birkaçını sizler için derledik.

Başka Sinema, Nisan programı belli oldu
Paylaş

Bağımsız filmlerin dağıtımcısı M3 Film ve Kariyo & Ababay Vakfı iş birliğiyle hayata geçirilen Başka Sinema’nın nisan filmleri belli oldu. Jim Mickle’in yönettiği “We Are What We Are / Kan Kokusu”, yönetmenliğini Ritesh Batra’nın üstlendiği Hindistan yapımı ‘‘The Lunchbox / Sefer Tası’’, Yönetmen David Gordon Green’in filmi ‘‘Joe’’, Usta Yönetmen Terry Gilliam’ın son filmi “The Zero Theorem / Sıfır Teorisi” ve Jon S. Baird’in yönettiği ‘‘Filth / Pislik’’ Başka Sinema’nın nisan gösterimleri arasında. Filmlerden birkaçını sizler için derledik.

GEÇMİŞE AİT ÜRKÜTÜCÜ BİR SIR
Jim Mickle’in yönetmenliğini üstlendiği ve 2010 yılında olay yaratan Meksika filminin yeniden çevirimi olan “We Are What We Are / Kan Kokusu” 4 Nisan’da gösterime girecek. Film, prömiyerini Sundance Film Festivali’nde yaptıktan sonra Cannes Film Festivali’nde “Yönetmenlerin On Beş Günü”ne seçilmiş ve oldukça etkileyici eleştiriler almıştı. “We Are What We Are / Kan Kokusu”nda Parkers ailesi, babaları Frank’in katı kurallarıyla herkesten uzak, münzevi bir hayat sürmektedir. Annelerinin beklenmeyen ölümünün ardından Iris ve Rose küçük kardeşleri Rory’ye göz kulak olmanın yanı sıra geçmişe ait ürkütücü bir sırrın yeni yüklenicileri olacaklardır. Fırtına nedeniyle taşan nehir ailenin sakladığı vahşi sırrın ipuçlarını ortaya çıkarınca, evlerinin kapısı yıllarca uzak durdukları kasabalı tarafından çalınmaya başlanacaktır.

UMUT OLAN SEFER TASI
2013 Cannes Film Festivali Eleştirmenler Haftası’nda İzleyici Ödülünü alan  ‘‘The Lunchbox / Sefer Tası’’ 25 Nisan’da vizyona giriyor. Hindistan’ın en kalabalık şehri ve yaklaşık 20 milyon nüfuslu Bombay’da her gün binlerce ev kadını öğle yemeği hazırlamakta ve bu yemekleri sefer taslarında, 120 yıldır geleneksel olarak devam eden mucizevi sayılabilecek bir sistemle kocalarına ulaştırmaktadırlar. Ancak bir gün kurye, bir sefer tasını yanlış adrese teslim eder. Film, dört milyonda bir ihtimalle yanlış adrese teslim edilen bu sefertası ile başlıyor. Orta halli ev hanımı Ila’nın özenle hazırladığı sefertasları emekliliğine az kalmış yalnız bir adam olan Saajan’a ulaşıyor. Hayalleri yok eden bu devasa şehirde ikisi de bir umut buluyor sefer taslarında.
Ritesh Batra’nın yönettiği filmin başrollerinde Irrfan Khan, Nimrat Kaur, Nawazuddin Siddiqui, Denzil Smıth, Bharati Achrekar, Nakul Vaid, Yashvi Puneet Nagar ve Lillete Dubey rol alıyor.

JOE 11 NİSAN’DA VİZYONDA
Nicolas Cage, Tye Sheridan, Adriene Mishler, Heather Kafka ve Ronnie Gene Blevins’in kadrosunu oluşturduğu ‘Joe’, Başka Sinema kapsamında 11 Nisan’da vizyonda olacak. Joe, bahtsız Gary Jones ve sefalet içindeki babasını, bir kereste şirketindeki ağaç zehirleme” ekibine alır. Vurdum duymazlığıyla bilinen Joe, Gary’de farklı bir şeyler olduğunu hisseder: Kararlılık, bozulmamışlık ve Joe’nun artık inanmadığı bir direnç duygusu. Gary her şeyden mahrum kalmış, hayatında bir gün bile okula gitmemiştir ama yine de ailesine bakmak, babası canavarlaştığında kız kardeşini korumak ve daha iyi bir gelecek umuduna tutunmak zorundadır. Joe ve Gary ikisini de geri dönülmez bir şekilde değiştirecek sıra dışı bir bağ geliştirirler. Gary, üstesinden gelemeyeceği güçlükte bir tehlikeyle karşı karşıya geldiğinde Joe’dan yardım ister.
David Gordon Green’in yönettiği film, 2013 Venedik Film Festivali Marcello Mastroianni Ödülünün de sahibi. (KÜLTÜR SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Fenerbahçe, Gaziantep engelini de aştı

SONRAKİ HABER

İşçi tiyatrosundan ‘Japon Kuklası’

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...