24 Mart 2014 19:29

Kentsel dönüşüme karşı yürüyüşteler

“Gebze Rantsal Dönüşümle Mücadele Platformu” üyeleri mahallerinde kentsel dönüşüme karşı Gebze’den Kocaeli’ye yürüyüş gerçekleştiriyor.

Kentsel dönüşüme karşı yürüyüşteler
Paylaş

“Gebze Rantsal Dönüşümle Mücadele Platformu” üyeleri mahallerinde kentsel dönüşüme karşı Gebze’den Kocaeli’ye yürüyüş gerçekleştiriyor.

Yürüyüş öncesinde Cumhuriyet Meydanı’nda gerçkeleşen basın açıklamasına, evleri yıkım tehlikesi altında olan vatandaşların yanı sıra, Makine Mühendisleri Odası üyeleri, HDP Gebze Belediye Başkan Adayı Muhammet Uludağ ve CHP Gebze Belediye Başkan Adayı Yakup Yılmaz da katıldı. Burada Platform adına konuşan Hakan Yoğungan, “Kentsel dönüşüm adı altında rantsal dönüşüm projelerinden vazgeçilmesi, 2-B arazileri üzerinde oturan yoksul mahalle halkına söz konusu araziler bedelsiz tapusu ile beraber tahsis edilmesi gibi taleplerinin çeşitli muhalefet partileri tarafından dillendirilmeye başlandığını, fakat mevcut belediye başkanlığı ve hükümet tarafından hiçbir açıklamaya yapılmadığını belirtti. Yoğungan “Dişimizle, tırnağımızla, alın terimizle kurduğumuz mahallelerimizden 2/B arazilerinin yüksek bedeller ile satışa çıkartılması, yaşadığımız bölgelerin afet riskli alan ve kentsel dönüşüm bölgesi ilan edilmek sureti ile sürgün edilmek istenmekteyiz” dedi.

Basın açıklamasından sonra üzerlerinde “Barınma bir insan hakkıdır, işgalci değil ev sahibiyiz, 6306 sayılı Yasa iptal edilsin” yazılı önlükler giyen vatandaşlar, Gebze’den otobüsle yola çıktı. (Kocaeli/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

‘Arazilerimizi bize devredin’

SONRAKİ HABER

Korucu aracında patlama: 1 ölü 1 yaralı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...