24 Mart 2014 16:00

Metehan Demir’in yazılarına son verildi

Hürriyet Gazetesi köşe yazarı Metehan Demir’in köşesi kaldırıldı

Metehan Demir’in yazılarına son verildi
Paylaş

Hürriyet Gazetesi köşe yazarı Metehan Demir’in köşesi kaldırıldı

Başçalan hesabının geçtiğimiz hafta İnternet’ten yayınladığı ses kaydında Metehan Demir'le konuşan Eski Avrupa Birliği Bakanı Egemen Bağış'ın dini duygularla dalga geçtiği iddia edilmişti.

Bu ses kaydının ardından Hürriyet Gazetesi Demir’în yazılarına son verdi. Daha Önce Hürriyet gazetesinin Ankara Temsilciliğini yapan Metehan Demir Ankara kulislerine ilişkin yazılar yazıyordu.

Ses kaydının ortaya çıkmasının ardından Metehan Demir bu ülkede yıllardır önyargı ve düşmanlığın bitmesi için mücadele veren biri olduğunu belirterek “sağduyu ve vicdanlara açıklamamdır” diyerek şu açıklamayı yapmıştı:

Beni yıllardır tanıyanlar da bilir ki hayatımda dinimize ve Kur'an'a en ufak bir saygısızlık yapmadım. Haddime de olamaz. Her alanda mağduriyetin giderilmesi için mücadele ettim. Oynanmış da olsa bu kayıtta da bir hakaretin olmadığını göreceksiniz. Aksine tövbe ifadesi yer alıyor. Tabii ki bunların hiçbiri benim mizacım için bahane olamaz. Tam dinlemeden eleştirenlerce kullanmadığım ifadeler üzerinden bir infaza maruz kalsam da iki kişi arasında özel bir konuşmada yine de haddimi aşan ifadeler kullanmış olabilirim. Bu nedenle hassasiyet gösteren herkesi de saygıyla karşılıyorum. Yine de başta beni sevenlerden güvenenlerden kendimden herkesten özür dilerim” (MEDYA SERVİSİ)
 

ÖNCEKİ HABER

Maymunlar için yabancı havayolu şirketi işgal edildi

SONRAKİ HABER

Mahkeme, 17 Aralık iddianamesini savcılığa iade etti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...