24 Mart 2014 15:21

Yeditepe Üniversitesi’nde AKP karavanına polis koruması

Ataşehir'deki Yeditepe Üniversitesi kampüsü karşısına seçim çalışmaları için getirilen AKP’ye ait seçim karavanına öğrenciler tepki gösterdi. AKP’liler karavanın kaldırılmasını isteyen öğrencilere saldırı girişiminde bulunanca üniversite öğrencileriyle partililer arasında gerginlik yaşandı. Bunun üzerine olay yerine gelen çevik kuvvet polisi AKP karavanını korumaya aldı..

Yeditepe Üniversitesi’nde AKP karavanına polis koruması
Paylaş

Ataşehir'deki Yeditepe Üniversitesi kampüsü karşısına seçim çalışmaları için getirilen AKP’ye ait mobil seçim karavanına öğrenciler tepki gösterdi. AKP’liler karavanın kaldırılmasını isteyen öğrencilere saldırı girişiminde bulunanca üniversite öğrencileriyle partililer arasında gerginlik yaşandı.Bunun üzerine olay yerine gelen çevik kuvvet polisi AKP karavanını korumaya aldı..

Bunun üzerine öğrenciler, protesto olarak polisin önüne önce kutu bırakıp içine para attı. Polisin kutuyu kaldırmasının ardından da aynı yere ekmek bıraktı. Öğrenciler hep bir ağızdan "Berkin Elvan ölümsüzdür", "Bu daha başlangıç mücadeleye devam", "Hırsız var" ve "Her yer Taksim her yer direniş" şeklinde slogan attı.

AKP’lilerin karavanı kaldırmamakta ısrar etmesi üzerine protesto eden öğrencilerin sayısı arttı. Bunun üzerine üniversite önündeki AKP karavanı AKP’lilerce kaldırılırken; öğrenciler “Bu daha başlangıç mücadeleye devam” sloganı attı. AKP’liler “Recep Tayyip Erdoğan” sloganları atarak öğrencilere saldırmaya başladı. Bunun üzerine polis AKP'lileri arkasına alarak öğrencileri kalkanlarla sürmeye çalıştı bu arada TOMA’da öğrencilerin üstüne tazyikli su sıktı. AKP’lilerin öğrencilere saldırısından sonra öğrencilere su sıkan TOMA’lara öğrenciler vurarak tepki gösterdi. Ataşehir Belediyesi çalışanları AKP’liler ve öğrenciler arasında barikat kurarak saldırıyı önledi. AKP karavanının kaldırılması sonrasında polis ve TOMA çekildi, öğrenciler de üniversiteye girdi. (İSTANBUL)

 


 

ÖNCEKİ HABER

Fransa\'da aşırı sağ yükselişte

SONRAKİ HABER

Gül: Silahlı kuvvetlerimiz görevini yerine getirdi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...