24 Mart 2014 13:15

YGS, Meclis gündeminde

CHP Antalya Milletvekili Gürkut Acar, Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı’ya, “Yükseköğretime Geçiş Sınavı sorularının yalnızca yüzde 20’sinin açıklanmasının gerekçesi nedir?” diye sordu.

YGS, Meclis gündeminde
Paylaş

CHP Antalya Milletvekili Gürkut Acar, Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı’ya, “Yükseköğretime Geçiş Sınavı sorularının yalnızca yüzde 20’sinin açıklanmasının gerekçesi nedir?​” diye sordu.
Acar, Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı’nın yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığına sunduğu soru önergesinde, şu sorulara yanıt istedi:
*Yükseköğretime Geçiş Sınavı sorularının yalnızca yüzde 20’sinin açıklanmasının gerekçesi nedir? Açıklanan sorular kim tarafından ve nasıl belirlenmiştir? Açıklanmayan ancak binlerce aday tarafından görülen soruların güvenliği nasıl sağlanacaktır?
*Bir yandan ‘çok geniş bir soru havuzumuz var’ açıklamaları yapılırken, bir yandan da yeni havuz oluşturulacağı iddiasıyla soruların yayınlanmasına engel getirilmesi çelişki değil midir? *Tüm Türkiye’yi ilgilendiren bir sınavla ilgili bir şüphe oluşmaması için daha şeffaf ve denetlenebilir bir süreç yürütülmesi gerekirken, tam tersine bir adım atılması karşısında bir inceleme yapacak mısınız?
*Geçmiş yıllarda, sınav sorularının açıklanması ne gibi sorunlar yaratmıştır? Soru havuzu kurumuş mudur? Bu yıla kadar sorun oluşturmayan uygulama, hangi koşullarda bir değişiklik olmuştur ki sorun haline gelmiştir?
*Soruların yalnızca yüzde 20’sinin açıklanmasının, adaylar ve velileri kaygılandırdığı ve huzursuz ettiği tespitleri karşısında, bu kaygılar nasıl giderilecektir? İstanbul Kazlıçeşme bölgesinde sınava giren adayların, havai fişek gürültüleri ve sloganlar eşliğinde sınava girmesi, sınavın huzurunu olumsuz etkilememiş midir? Adaylar ve velilerin yaşadığı huzursuzluk, ÖSYM’yi ilgilendirmemekte midir? (ANKARA)
 

ÖNCEKİ HABER

Çiğli’de iki ayrı silahlı saldırı

SONRAKİ HABER

Hakkari’nin tek gölü yok oluyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...