16 Haziran 2011 10:40

Haşmetlu af buyurdu!

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, seçim sürecinde siyasetçi ve köşe yazarlarına açtığı tüm davaları geri çekti. Erdoğan'ın kararını, AKP Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik açıkladı.Çelik, “Sayın Başbakanımız, propaganda döneminde, seçim kampanyaları döneminde diğer siyasi

Haşmetlu af buyurdu!
Paylaş

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, seçim sürecinde siyasetçi ve köşe yazarlarına açtığı tüm davaları geri çekti. Erdoğan'ın kararını, AKP Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik açıkladı.

Çelik, “Sayın Başbakanımız, propaganda döneminde, seçim kampanyaları döneminde diğer siyasi parti liderlerinin kendisine yönelik kişilik haklarına saldırı anlamına gelebilecek sözlerinden dolayı davalar açtı, Sayın Kılıçdaroğlu’na, Sayın Bahçeli’ye, sayın Namık Kemal Zeybek’e davalar açtı. Sayın Başbakanımız, balkon konuşmasındaki helalleşmenin hayata geçirilmiş somut bir yansıması olarak, bu davalarını geri çekti. Sayın Başbakanımız şikayetini geri alıyor, davasından sarfınazar ediyor. Onlara açtığı tezmanit davalarını ya da diğer türlü davaları geri çekiyor” dedi.

TVNET televizyonunda katıldığı canlı yayında bu açıklamayı yapan Çelik, “Bir de gazetecilere açılan davalar var. Ahmet Altan vesaire...” denilmesi üzerine de, “Sayın Başbakan, o davalardan da sarfınazar ediyor” yanıtını verdi.

‘HESAPLAŞMA OLMADAN, HELALLEŞME OLMAZ’

Milliyet Gazetesi’nden Fikret Bila’ya konuşan Bahçeli ise, gazetede dün yayınlanan açıkmalarında, “Erdoğan, balkon konuşmasında seçim kampanyasındaki kırgınlıklar alınganlıklar için helâlleşme istedi. Hesaplaşma değil helâlleşme istediklerini söyledi. Kendi hakkını helal ettiğini söyledi. Siz de ediyor musunuz?​” sorusuna şu yanıtı verdi: “Başbakan’ın balkon konuşmasında iki önemli konu vardı. Birisi, hesaplaşma yerine helâlleşme sözüydü. Hesaplaşma olmadan helâlleşme olmaz. Hesaplaşmadan helâlleşmem. Helâlleşmeden önce bir hesaplaşma yapılmalıdır. Türkiye Cumhuriyeti  Devleti’nin hükümeti olarak, seçimlerde  MHP’ye kurulan tuzaklar, kaset tezgahlarını ortaya çıkarmaları, yargıya teslim etmeleri, böylece hesaplaşmanın yapılması gerekir. Eğer bu oyunların içinde devletin kurumları varsa, onlar ortaya çıkarılsın ve hesap sorulsun. Önce bunu yapsınlar. Ayrıca meydanlarda  MHP’nin hiç hak etmediği bin bir çeşit hakaretler yapıldı, iftiralar atıldı. Tehditler savuruldu. Bunlar için de özür dilemeleri gerekir. Özür dilemeden de helâlleşme olmaz. Kendisi bizim meydanlardaki bazı sözlerimiz için yargıya başvurarak hesaplaşmaya yöneldiğine göre, helâlleşmeden önce hesaplaşma istemek bizim de hakkımızdır.” (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Ladin’in yerini Zevahiri aldı

SONRAKİ HABER

Ankara sele ve doluya teslim

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa