16 Haziran 2011 10:33

Ladin’in yerini Zevahiri aldı

EL Kaide Lideri Usame bin Ladin’in öldürülmesinin ardından Ayman El Zevahiri’nin örgütün yeni lideri olduğu açıklandı. El Kaide komutanları, Şeyh Ayman El Zevahiri’nin örgütün başına genel komutan olarak atandığını İnternet üzerinden açıkladı. ABD askerleri 2 Mayısta Pakistan’ın Abbottabad k

Ladin’in yerini Zevahiri aldı
Paylaş

Yeni Lider Zevahiri yönetimi altındaki El Kaide, İsrail ve ABD’ye karşı mücadelelerini sürdüreceğini ilan etti: “Tanrıdan dinimiz için doğruluğu ve ulusumuzun isyanının büyümesi için yardım diliyoruz. ...sapkın işgalciler ve dininden dönenlere karşı, onların başı olan haçlı ABD, hizmetkarı İsrail ve onları destekleyen herkese karşı cihat ilan ediyoruz.”
El Zevahiri yıllardır El Kaide’nin iki numaralı adamıydı. Zevahiri, 50 yaşlarının sonunda bin Ladin’le tanışmış ve 1980’lerin ortalarında her ikisi de Sovyet Rusya’ya karşı savaşan gerillaları desteklemek için Pakistan’da bulunmuşlardı. Zevahiri, bin Ladin’in ölümünü kamuoyuna duyurmuş ve bunun intikamını alacaklarına dair açıklama yapmıştı.

İŞGALCİLERİ KOVACAĞIZ    

ABD ve müttefiklerine karşı El Kaide operasyonlarının süreceğini belirten Mısır doğumlu Zevahiri son yayınladığı videoda “Şeyh bin Ladin aramızdan ayrıldı, Allah rahmet eylesin, biz onun cihat yoluna devam edecek ve işgalcileri topraklarımızdan kovacağız” demişti. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Birleşmiş Milletler’den Suriye’ye kınama

SONRAKİ HABER

Haşmetlu af buyurdu!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...