23 Mart 2014 11:12

'Erdoğan'ın Twitter yasağı büyük bir başarısızlık'

Türkiye’de Twitter’a erişimin engellenmesine yurt dışından sert tepkiler gelmeye devam ediyor. Türkiye’de ise hükümet medyası meseleyi AKP ile Twitter arasındaki bir güç yarışına indirgemiş durumda.

\'Erdoğan\'ın Twitter yasağı büyük bir başarısızlık\'
Paylaş

Türkiye’de Twitter’a erişimin engellenmesine yurt dışından sert tepkiler gelmeye devam ediyor. Türkiye’de ise hükümet medyası meseleyi AKP ile Twitter arasındaki bir güç yarışına indirgemiş durumda.

Yeni Şafak’ın “Twitter dize geldi”, Akit, “İşbirlikçi hainler, Türkiye “Mavi kuş pes etti” gibi manşet ve sürmanşetlerle okurlarının karşısına çıktı.

ABD’nin önde gelen gazetelerinden USA Today’in teknoloji uzmanı köşe yazarı John Shinal ise Türkiye’deki Twitter yasağını eleştirirken “Türkiye’nin Twitter'i yasaklama girişimi büyük bir başarısızlık” dedi.

John Shinal, “Türk Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan, Ukrayna’da birkaç hafta önce otoriteler Twitter’i kapatmaya çalıştığında neler olduğunu okumadı mı?​” sorusuyla girdiği yorumunda “Yasaklama emrini verdiği belirtilen Ukraynalı politikacı artık orada yok çünkü eski Cumhurbaşkanı Viktor Yanukovych Rusya’ya kaçtı” diyor.

“Facebook ve Twitter gibi sosyal medya sitelerini, esneklikleri ve dayanıklılıklarından dolayı susturmak zor” diyen Shinal, Türkiye’de Twitter yasağının getirilmesinin ardından atılan tweetlerin sayısının önemli ölçüde arttığına dikkat çekiyor.

Shinal, “Türkiye’de birkaç kuşağın en muhafazakar İslami lideri olan Erdoğan, siyasi muhaliflerini, yolsuzluk iddiaları konusunda kendisini karalamak için Twitter’ı kullanmakla suçladı” ifadesine de yer verdiği yazısında Kuzey Afrika’da Twitter’in “başarılı halk ayaklanmalarında kullanıldığını” belirttikten sonra şu savları öne sürüyor:

“Twitter tarafından devrilen siyasi liderler listesi her yıl büyüyor. Şimdi de Akdeniz’de başlayan halkçı dalganın, Karadeniz’e ulaşması ile Erdoğan, o listeye katılmak istemiyorsa eğer Twitter yasağını gözden geçirmeyi düşünmek isteyebilir” dedi. (MEDYA SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Gül\'den dinleme açıklaması: Korkum ve kaygım yok

SONRAKİ HABER

Air France\'tan başka deneylere maymun taşıyan firma kalmadı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...