22 Mart 2014 21:14

Luna işçisi patronun evine yürüdü

Luna Elektronik fabrikasında, sendikalı oldukları için işten çıkaralın işçiler için, Birleşik Metal-İş Sendikası üyeleri, fabrika sahibi, Mustafa Karabağlı’nın Alsancakta bulunan evinin önünde buluştu. Kıbrıs Şehitleri Caddesinin başından evin önüne kadar yürüyüş gerçeleştirildi. Yürüyüşe, DİSK Genel Başkanı Kani Beko ve bir çok fabrikadan işçilerde katıldı.

Luna işçisi patronun evine  yürüdü
Paylaş

Luna Elektronik fabrikasında, sendikalı oldukları için işten çıkaralın işçiler için, Birleşik Metal-İş Sendikası üyeleri, fabrika sahibi, Mustafa Karabağlı’nın Alsancakta bulunan evinin önünde buluştu. Burada yapılan basın açıklaması öncesi, Kıbrıs Şehitleri Caddesinin başından evin önüne kadar yürüyüş gerçeleştirildi. Yürüyüş sırasında Alsancak işçilere destek verdi. Yürüyüşe, DİSK Genel Başkanı Kani Beko ve bir çok fabrikadan işçilerde katıldı.

Fabrika sahibinin evinin önünde yapılan basın açıklaması öncesinde konuşan Beko,  “Sendikalaşma yasal bir haktır, işçileri sendikalı oldukları için işten çıkaran patron, anayasayı ihlal etmiştir ve bu yüzden de yargılanması gerekmektedir” dedi.

Beko “Eğer bir işçi arkadaşımız için hırsız ifadesi kullanılırsa, İzmir sokaklarını size dar ederiz. Bizim tek talebimiz işten çıkarılan tüm işçi arkadaşlarımız işe geri alınsın ve toplu iş sözleşmesi yapılsın, taleplerimiz kabul edilmedikçe mücadelemizde büyüyerek devam edecektir” dedi.

Daha sonra basın açıklamasını Birleşik Metal-İş İzmir Şube Başkanı Ali Çeltek okudu. Çeltek, açıklamaya Luna direnişini özetleyerek başladı. 25 Şubat günü başlayan direnişin sürdüğünü belirten Çeltek, patronun bu süre içerisinde sendikalaşmalarını engellemek için yaptığı saldırılarından bahsetti. Patronun hukuksuz davranışlarını bırakmasını ve sendikayı tanıyıp, atılan işçilerin geri alınmasını isteten Çeltek, “Amacımız sadece tazminat falan değil,  bizler o işyerinde toplu iş sözleşmeli ve daha iyi şartlarda çalışmak istiyoruz” dedi. Basın açıklaması sırasında, apartmanın penceresinden eyleme katılanların görüntüsü çekilmesi dikkatlerden kaçmadı. (İzmir/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Balıkhane inşaatı tartışmalara yol açtı

SONRAKİ HABER

Galatasaray, kendi evinde Kayserispor\'a uzatmada boyun eğdi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...