23 Mart 2014 06:00

Milli Eğitim eliyle AKP propagandası

İstanbul’un Beylikdüzü ilçesinde İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün “burslu öğrencilerin durumunu konuşmak” üzere çağrısını yaptığı toplantının; AKP’nin yerel seçim toplantısı olduğu ortaya çıktı.

Milli Eğitim eliyle AKP propagandası
Paylaş

Metin AKARSU
İstanbul


İstanbul’un Beylikdüzü ilçesinde İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün “burslu öğrencilerin durumunu konuşmak” üzere çağrısını yaptığı toplantının; AKP’nin yerel seçim toplantısı olduğu ortaya çıktı.

Beylikdüzü İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ilçede bulunan bütün okullara yazı göndererek 19 Mart günü saat 09.30’da okulların ihtiyaçları ve burs alan öğrencilerle ilgili kahvaltılı bir toplantı yapılacağını bildirdi. Okullara gönderilen yazıda toplantıya İlçe Milli Eğitim Müdürünün başkanlık yapacağı belirtiliyordu. Oysa eğitimcilerin toplantısında, kahvaltının ardından AKP Beylikdüzü Belediye Başkan Adayı Yusuf Uzun ve Belediye Meclis Adayı Seyithan İşsiz konuşarak, AKP’nin ‘icraatlarını’ anlattı, yerel seçim propagandası yaptı.

AKP ADAYI SİYASİ DEĞİL, AMA BERKİN SİYASİ!

AKP Beylikdüzü Belediye Başkan Adayı Yusuf Uzun konuşurken bazı eğitimciler okullarda yaşanılan sorunları dile getirmek istedi. Fakat İlçe Milli Eğitim Müdürü Yafes Bakırcı bu sorunların okullara geldiklerinde konuşulacağını ve burada gündeme getirilmemesini istedi. Yafes Bakırcı daha sonra yaptığı konuşmada ise Gezi direnişiyle dayanışma ve Berkin Elvan için yapılan eylemlerin ‘siyasi’ olduğu ve bu tarz eylemlerde eğitimcilerin “dikkatli olması gerektiğini” söyledi.

BAŞKAN ADAYI YETMEDİ, BİR DE MECLİS ADAYI KONUŞTU


Toplantıda, AKP Beylikdüzü Belediye Başkan Adayı Yusuf Uzun’un konuşması yetmedi, bir de AKP Beylikdüzü Belediye Meclisi birinci sıra adayı Seyithan İşsiz konuşma yaptı. Beylikdüzü İlçe Milli Eğitim Müdürü Yafes Bakırcı’dan sonra konuşan Seyithan İşsiz ‘ev sahibi’ sıfatı ile konuşurken, konuşması boyunca ticari başarılarını anlattı.
Toplantının, okulların sorunlarının ve burs alan öğrencilerin durumunun konuşulması amacıyla yapılacağı söylenmişti. Ancak toplantı günü bunlara hiç değinilmedi. Sadece burs alan öğrencilerin sayısının arttırılacağı söylendi.

EĞİTİM SEN: AKP’NİN SEÇİM OFİSİ GİBİ

Beylikdüzü bölgesini kapsayan Eğitim Sen İstanbul 7 No’lu Şube Başkanı Mehmet Emin Kırşanlıoğlu toplantıda yaşananlara tepki gösterdi. Milli Eğitim yetkililerinin, okulları ve resmi kurumları, AKP seçim ofisine çevirdiğine dikkat çeken Kırşanlıoğlu, “Onlarca uygun toplantı salonu varken, toplantının AKP Meclis adayının ev sahipliğinde olan bir lokantada gerçekleşmesinin tek amacı okul yöneticilerini ve okul aile birliklerini AKP’nin seçim çalışmalarına alet etmektir” dedi. Kırşanlıoğlu İlçe Milli Eğitim Müdürü Yafes Bakırcı’nın suç işlediğini belirtirken, en temel haklarını kullanan eğitimcilere ceza verilirken okulların ve resmi kurumların AKP seçim ofisine dönüştürülmesinin kabul edilemez olduğunu vurguladı.

BERKİN’İ ‘SİYASİ’ BULMUŞLARDI

Milli Eğitim Bakanlığı ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü geçtiğimiz günlerde yayımladığı bir yazıda “Son günlerde eğitim-öğretimi olumsuz yönde etkileyebilecek siyasi mahiyetli faaliyetlere yönelik haberlere rastlanmaktadır. Bu süreçte yönetici ve öğretmenlerimizin daha hassas davranması gerekmektedir. Bu amaçla okullarda eğitim-öğretim faaliyetlerinin dışında siyasi yorum ve yönlendirme muhtevalı faaliyetlere karşı gerekli önlemlerin alınması önemle rica olunur” diyerek öğretmenleri Gezi ve Berkin Elvan’ın ölümü üzerine gerçekleşen eylemlere karşı konum almalarını istemişti. Berkin Elvan için yapılan eylemleri ‘siyasi’ bulan Bakanlığın AKP adaylarının öğretmenlerle toplantı yapmasına ne diyeceği merak ediliyor.

ÖNCEKİ HABER

Gökçeada\'da Newroz kutlamasına silahlı saldırı: 4 yaralı

SONRAKİ HABER

Üniversitede tehdit mektubu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...