22 Mart 2014 15:35

Siirtliler: Canım Ben Tivitimi Sandığa Atacam-Kasma

Botan Sansüre Karşı İnisiyatif; Twitter yasağına hem tepki gösterdi ve sosyal medya kullanıcılarına yasağın nasıl delebileceklerine ilişkin açık hava semineri verdi.

Siirtliler: Canım Ben Tivitimi Sandığa Atacam-Kasma
Paylaş

Botan Sansüre Karşı İnisiyatif; Twitter yasağına hem tepki gösterdi ve sosyal medya kullanıcılarına yasağın nasıl delebileceklerine ilişkin açık hava semineri verdi.

Siirt'te Botan Sansüre Karşı İnisiyatif, Twitter'in kapatılmasına karşı Güreş Caddesi'nde basın açıklaması yaptı. İnisiyatif üyelerinin yanı sıra açıklamaya İHD Şube Başkanı Vetha Aydın, Siirt Belediye Eş Başkan Adayı Belkiza Beştaş Epözdemir ve çok sayıda yurttaş katıldı. Sosyal paylaşım sitesi Twitter'in sembolü mavi kuş amblemi taşıyan üyeler, "İleri Demokrasi Devrede-Twitter Kapatıldı", "Yalan Değil Uçuşa Devam-Fikirlere Yasak İşlemez ki", "Iskaladınız", "Özgürlük Kuşu Avcısını Avlar", "Hayatı 8.8.8.8,8.8.4.4. yapmış sallıyormuşsun", "Tayip Anlarsın Ya!", "Kapattık Yüz Yıl Gerideyiz", "Twitter Yasağını Tanımıyorum", "Canım Ben Tivitimi Sandığa Atacam-Kasma", "Her Kuşun Eti Yenmez", "Beyefendi Siz Beni Penguen mi Sandınız?", "Yasaları çiğnediğim için Gerçekten Çok Üzgünüm" pankart ve dövizleri taşıdı.

'İKTİDAR AMATÖR LİGE DÜŞMÜŞTÜR'
İnisiyatif adına konuşan Zana Aksu, Başbakan'ın sosyal paylaşım sitesinin kapatılması hakkındaki sözlerini hatırlatarak, "Bu uygulama ile birlikte Türkiye ne acıdır ki demokrasi ve özgürlükler açısından deyim yerindeyse amatör lige düşürülmüş, adı yasakçı bir takım ülkelerle anılır olmuş, itibarı zedelenmiştir. Bunun baş sorumlusu siyasi iktidardır" dedi. Aksu, Başbakan'ın mahkeme kararı öncesinde sosyal paylamış sitesinin kapatılmasına ilişkin açıklamasının ise manidar bulduklarını aktardı. Ana akım medya üzerinde iktidarın kurduğu denetime de değinen Aksu, "Özgür ve gerçek haber alma hakkının önüne geçen AKP hükümeti şimdi de sosyal medya iletişimini halkın kullanımına kapatıyor. Düşünce, ifade ve haber alma özgürlüğüne saldırı niteliğindeki bu çabalar nafiledir" diye belirtti.

SOSYAL MEDYANIN SEÇİMLERDEKİ ETKİSİNE DİKKAT ÇEKİLDİ
Seçim sürecinde sosyal medya üzerinde sansür uygulamalarını kınadıklarını aktaran Aksu şunları aktardı: "Bu yasak seçme ve seçilme özgürlüğü üzerinde de ciddi bir tehlike yaratmaktadır. İnternet seçim ihlallerinin ya da girişimlerinin de önüne geçebilecek bir mekanizmadır. Bu gibi engellemeler, seçim ortamını daha da gererek güvensizleştirmekte ve kaygıları arttırmaktadır."

'ERDOĞAN'I DEĞİL HALKIN HAKLARINI KORUYUN' ÇAĞRISI
Yargı ve Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı'na da çağrı da bulunan İnisiyatif, "Erdoğan'ı değil, görev ve yetki aldıkları halkın haklarını korumalılar. Sansüre ve oto sansüre karşı İnternetimize sahip çıkalım. Herkesin hakları ve özgürlükleri vardır ve bunlardan taviz verilemez" dedi. Yapılan açıklamanın ardından sosyal paylaşım sitesi Twitter'a nasıl girilebileceğine dair seminer verilirken, semineri çok sayıda yurttaşın da izlemesi dikkat çekti. Seminer yurttaşlar tarafından olumlu ve büyük ilgiyle dinlendi. Verilen seminerin ardından ise inisiyatif üyeleri getirdikleri ayakkabı kutularını işaret ederek, "Bizlerin geleceklerini bu ayakkabı kutularına sığdıramazlar. Ancak kendi ceplerini bunlarla doldurabilirler" diyerek ayakkabı kutusundaki sembolik avroları havaya fırlattı. Protesto eylemi alkışlarla sona erdi. (DİHA)

ÖNCEKİ HABER

Mansur Yavaş\'ın ekibi saldırıya uğradı

SONRAKİ HABER

Twitter, sahte hesapları kapatmaya başladı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa