16 Haziran 2011 12:10

Siyanür zehirlenmelerine dava hazırlığı

Kütahya Tavşanlı yakınlarında bulunan Eti Gümüş Tesislerinden içme suyuna siyanür karışması sonucu zehirlenen köylüler taburcu oldu. Onların taburcu olduğu gün bir köylü daha zehirlenerek hastaneye kaldırıldı. Köylüler devlet ve şirket yetkililerinin ilgisizliğinden yakınırken, sorumluların da bir an önce a&cce

Siyanür zehirlenmelerine dava hazırlığı
Paylaş
Özer Akdemir

Öte yandan Ankara’da birçok meslek örgütü, sendika ve oda, siyanür zehirlenmesi ile ilgili suç duyurusu hazırlığı yapıyor. Geçtiğimiz günlerde içme sularına siyanür karışması sonucu zehirlenen Dulkadir Köylüleri Kütahya Evliye Çelebi Devlet Hastanesi’nden taburcu oldu. Kendi olanakları ile köylerine dönen Muzaffer Sözer, Emine Sözer, Leyla Sert, Fatih Özer, Veli Özer ve Mehmet Özer adlı köylüler olaya tepki göstererek, bir an önce sorumluların açığa çıkarılmasını istedi.

Köylüler, Mehmet Özer, Muzaffer Sözer, Emine Sözer ve Leyla Sert’in kanında siyanür bulunduğunu söylerlerken, yetkililer ise olayın savcılığa intikal ettiğini gerekçe göstererek kan analiz sonuçlarını açıklamaya yanaşmıyor.

YAŞAMAK İSTİYORUZ

Devlet görevlileri ve maden yetkililerinin siyanürü devamlı inkar etiklerini belirten köylüler “İşte siyanür ortada. Hayvanlarımız öldü. Suyu içsek biz de ölecektik. Biz yaşamak istiyoruz. Artık buna bir çare bulunsun” dedi.

Zehirlenme olayı ile ilgili Tavşanlı Savcılığı’nın açtığı soruşturma sürerken, Ankara’da bulunan birçok meslek örgütü, oda ve sendika da dava açma hazırlığında. Önümüzdeki hafta açılması planlanan davada Eti Gümüş yetkilileri “Çevrenin Kirletilmesi (TCK 181 ve 182), Hukuka aykırı olarak bir yere gitmek hürriyetinden yoksun bırakmak (TCK  109) ile suçlanırken, şirket hakkında güvenlik tedbiri uygulanması (TCK 111) ve İşletmenin faaliyetine ilişkin izinlerin iptali (TCK 60/1)’nin istenmesi bekleniyor. (İzmir/EVRENSEL)


BİR KİŞİ DAHA ZEHİRLENDİ

Kütahya’da siyanür zehirlenmesi şüphesiyle bir kişi daha tedavi altına alındı. Başka bir yerde ikamet eden Kemal Korkmaz (37), yakınlarına yardım için Dulkadir’e gitti. Korkmaz, burada evlerin musluklarını sökerken siyanürlü sudan etkilendi. Kemal Korkmaz, mide bulantısı, yüksek ateş, halsizlik ve bedende uyuşma gibi belirtilerle Kütahya Evliya Çelebi Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Korkmaz, ilk müdahalenin ardından müşahede altına alındı. (KÜTAHYA)

ÖNCEKİ HABER

Her taş bir tarih

SONRAKİ HABER

ANF’ye siber saldırı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...