21 Mart 2014 14:09

'Biz bugünden kazandık'

Nurhak HDP 20. Meclis toplantısını yaptı. Çoğunluğu genç ve kadınların oluşturduğu 300 civarı kişinin katıldığı toplantı, salona sığmadı.

\'Biz bugünden kazandık\'
Paylaş

Nurhak HDP 20. Meclis toplantısını yaptı. Çoğunluğu genç ve kadınların oluşturduğu 300 civarı kişinin katıldığı toplantı, salona sığmadı. Her geçen gün güçlenerek, katlanarak birleşen halk, seçimi kazandıklarını ilan etti. Toplantıya Paris’te öldürülen Kürt kadın politikacı Fidan Doğan’ın babası Hasan Doğan katıldı. Açılış konuşmasını yapan ESP MYK Üyesi Hilmi Toy, seçim çalışmalarını demokratik uyum içinde, kolektif bir emek yoğunluğuyla yürüttüklerini belirtti. Hasan Doğan, “Fidan’ımızı kaybettik, bize hep acılar yaşattılar. Bize hep katliamlar yaşattılar. Maraş’ta, Çorum’da, Sivas’ta, Roboskî’de, Gezi’de katledildik. Tüm düzen partileri, tüm emperyalist güçler bu katliamlardan, bu ölümlerden sorumludur. İki elimiz onların yakalarında olacaktır” dedi.

EMEP MYK Üyesi Mehmet Türkmen, “Tüm düzen partileri bugün halklarımıza kötünün iyisini, kötüler içinde kötü bir seçim yapmasını öğütlüyor, bunu istiyorlar. İşte HDP buna artık yeter demek için var. Kötü seçeneklerden kurtulmak için var. Gerçek bir demokratik Türkiye için var” dedi. HDP MYK Üyesi Hüda Kaya, “Din adına, İslam adına halkımızı sömürdüler, yamuk düzenin, işkenceci düzenin devamı için halklarımızın temiz inançlarını, duygularını sömürerek kirli siyasetlerinin sermayesi yaptılar” derken, “Haksızlığa, adaletsizliğe karşı Hz. Hüseyin gibi direnmek, mücadele etmek gerekir” diye de ekledi.  HDP Belediye Eş Başkan Adayları Güllü Bulut ve Ali Orak da halkı selamladılar. Güllü Bulut, “Yalanla siyaset yapılmaz. İşte ben bunun için kendimi HDP’de buldum. Bunun için biz bugünden kazandık” derken, Ali Orak ise, “30 Mart’ı beklemeye gerek yok, biz bugüne kadarki çalışmalarımızla, siyaset tarzımız, dilimiz, rengimizle kazandık” diye belirtti. (KAHRAMANMARAŞ)
 

ÖNCEKİ HABER

KCK ana davası Diyarbakır 2. ACM’de

SONRAKİ HABER

Bayık: AKP, çözümün önünde büyük bir engeldir

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa