20 Mart 2014 22:29

Mutluyum kötü bir şey olacak!

Moshen Joshanloo ve Dan Weijers, Yeni Zelandadaki Wellington Victoria Üniversitesi mutluluğa karşı isteksizlik fikrini inceleyen bir araştırma yaptı. Araştırma gösteriyor ki birçok kültür mutluluktan çekiniyor.

Mutluyum kötü bir şey olacak!
Paylaş

Moshen Joshanloo ve Dan Weijers, Yeni Zelandadaki Wellington Victoria Üniversitesi mutluluğa karşı isteksizlik fikrini inceleyen bir araştırma yaptı.  

Araştırma sonucunda gösteriyor ki, mutlu olmak, pozitif ve hayatla barışık olmak birçok insan için nihai amaç iken, bazı insanlar için sakınılan bir duygu olmasının nedeni  insanların mutluluğun sonucunda kötü şeylerin geleceği inancı.   Farklı kültürlerin hayattan memnuniyet duygusuna karşı tepkilerinin neden farklı olduğu da araştırmanın konusu.

Araştırma gösteriyor ki birçok kültür mutluluktan çekiniyor. Bu kültürlerin inancına göre aşırı derecede mutluluk sonuçta mutsuzluğa ve pozitif duygulara ağır basan başka negatif sonuçlara neden oluyor. Batı ve diğer kültürlerde bazı insanlar mutlu olmanın onları kötü bir insan yaptığı, diğer insanların onları bencil, sıkıcı ya da sığ gördüğü gibi inanışlarından dolayı mutlu görünmekten kaçınıyor.  (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Uykusuzluk beyni öldürüyor

SONRAKİ HABER

Top modelleri aratmadılar!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...