21 Mart 2014 06:00

Uzun ince yol

Büyük Ozan Aşık Veysel’in bugün 41. ölüm yıl dönümü. Aşık Veysel’in hayatı 41. ölüm yıl dönümünde beyaz perdeye taşınıyor. Aşık Veysel’in hayatından esinlenerek kaleme alınan “Uzun İnce Yol” adlı filmin çekimleri 5 Ağustos’ta Sivas’ta start alacak.

Uzun ince yol
Paylaş

Büyük Ozan Aşık Veysel’in bugün 41. ölüm yıl dönümü. Aşık Veysel’in hayatı 41. ölüm yıl dönümünde beyaz perdeye taşınıyor. Aşık Veysel’in hayatından esinlenerek kaleme alınan “Uzun İnce Yol” adlı filmin çekimleri 5 Ağustos’ta Sivas’ta start alacak.

Filmde Aşık Veysel’in torunu Yeliz Şatıroğlu’da rol alıyor. Genç Tiyatro Oyuncusu Şatıroğlu, kendi babaannesi Gülizar’ı canlandıracak.

Filmin senaryosunu hem de yönetmenliğini Asi, Kasaba, Genco, Aşka Sürgün gibi çok izlenen TV dizilerinin senaristlerinden Bilal Babaoğlu üstlendi. Bu film senaristin aynı zamanda ilk uzun metrajlı sinema filmi olacak.

2015 martta gösterime girecek olan film, Kültür ve Turizm Bakanlığınca hem senaryo hem de yapım desteğine layık görüldü.

FİLMDE BABAANNESİNİ CANLANDIRACAK

Yeliz Şatıroğlu dedesi Aşık Veysel’in hayatını konu alan filmin çekilmesine dair görüşlerini şöyle açıklıyor. “Uzun İnce Yol” iyi bir sinema filmi olmasının yanı sıra benim için manevi değerler de barındıran bir film. Dolayısıyla böyle bir projenin  parçası olmaktan çifte mutluluk duyuyorum. Yaşamış bir insanı canlandırmanın çeşitli zorlukları var ve sırf bu yüzden de heyecan verici. Film de babaannemi canlandıracağımdan, onu çok yakın tanıdığımdan bazı yönleri ile objektif kalamayabileceğimi düşünsem de senaryo, yönetmen ve ekibe duyduğum güven tereddütlerimi azaltıyor.

KÖR VEYSEL’DEN AŞIK VEYSEL’E


Senarist Bilal Babaoğlu ise ilk uzun metrajlı filminde Aşık Veysel’i çekecek. Aşık Veysel’in Anadolu insanının bam teli olduğunu düşündüğünü söyleyen Babaoğlu, Aşık Veysel’in biyografisini yapmaya uzun süre önce karar vermiş. Büyük ozanı ‘‘Kör Veysel’den Aşık Veysel’e’’ dönüştüren sürecin nasıl geliştiği Babaoğlu’nun en önemli noktası olmuş. Senarist bu hazırlık sürecini şöyle açıklıyor; Veysel’in dünyasına değmeye başladığımda onu Kör Veysel’den Aşık Veysel’e dönüştüren şartları anlamak istedim ve kendisinin “Hamdım, piştim, yandım” dediği ömrünü her yönüyle inceme imkanı buldum. Veysel’in aşkı çağının çok ötesinde bir aşk. Kendisini terk edip kaçan eşinin çorabına gittiği yerde mağdur olmasın diye para koyabilen biri Aşık Veysel. Böyle bir hoşgörünün, kadim bir aşıklık geleneğinin son temsilcisi. Uzun İnce Yol, çok güçlü bir aşkı, geleneği, müziği ve elbette sinemanın imkanlarını birbiri ile harmanlayan bir film olacak. (KÜLTÜR SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Adalar’da turist değiliz

SONRAKİ HABER

Bugün günlerden şiir

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...