20 Mart 2014 18:55

Paris katliamı dosyasında 'gizlilik' kararı kalktı

Paris'te 3 Kürt kadın siyasetçi Sakine Cansız, Leyla Şaylemez ve Fidan Doğan'ın katledilmesinin ardından Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturmadaki gizlilik kararı kaldırıldı.

Paris katliamı dosyasında \'gizlilik\' kararı kalktı
Paylaş

Paris'te 3 Kürt kadın siyasetçi Sakine Cansız, Leyla Şaylemez ve Fidan Doğan'ın katledilmesinin ardından Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturmadaki gizlilik kararı kaldırıldı.

Fransa'nın başkenti Paris'te 9 Ocak 2013 tarihinde Kürt kadın siyasetçiler Sakine Cansız, Fidan Doğan ve Leyla Şaylemez'in katledilmesinin ve katil zanlısı Ömer Güney'in Türkiye'ye geliş-gidişlerinin ortaya çıkmasının ardından Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturmada gizlilik kararı kalktı. BDP Hukuk Komisyonu üyesi avukat Pınar Akdemir, Paris Katliamı dosyasında gizlilik kararının kalktığını belirterek, "Son çıkan yasa kapsamında Paris dosyasına bakan TMK 10 ile görevli savcılıktan dosya alındı. Cumhuriyet Başsavcılığı vekilliği tarafından dosyanın yetkili savcılığa gönderilmesi bekliyor. Bundan dolayı dosyadaki gizlilik kararı kalkmış durumda. Fakat bu kalkan gizlilik kararına rağmen dosyayı inceleyemiyoruz. Çünkü yetkili savcılık belli olduktan sonra inceleyebiliriz. Şu an için tam bir muğlaklık söz konusu. Avukatlar olarak dosyayı inceleme hakkımız var bizim. Fakat dosyanın savcısı belli olmadığından dolayı bunu yapamıyoruz. Önümüzdeki hafta dosyanın yetkili savcıya ulaşması gerekiyor. Önümüzdeki hafta içinde dosya yetkili savcıya ulaştıktan sonra yasa gereği dosyanın bir örneğini talep edeceğiz" dedi.

AVUKATLARIN TALEBİ REDDEDİLMİŞTİ

Fransa'nın başkenti Paris'te 9 Ocak 2013 tarihinde katledilen Kürt kadın siyasetçiler Sakine Cansız, Fidan Doğan ve Leyla Şaylemez cinayetinin soruşturması ile ilgili 17 Ocak günü BDP Hukuk ve İnsan Hakları Komisyonu'ndan ailelerin avukatları, Paris katliamı soruşturmasını yürüten Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na dilekçe ile başvurmuştu. Başvuruda, Ömer Güney'in ses kayıtlarından, MİT bünyesinde çalışıp çalışmadığının araştırılmasına ve dosyada bulunan "gizlilik" kararının kaldırılmasına ilişkin bir dizi talepte bulunulmuştu. Avukatların başvurusu üzerine Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Hazırlık Bürosu adına karar alındı. Cumhuriyet Savcısı Sadık Bayındır'ın imzasının bulunduğu kararda taleplerin tamamı reddedilmişti. (DİHA)
 

ÖNCEKİ HABER

Anadolu Üniversitesi\'nde Vali protestosu

SONRAKİ HABER

Alo Fatih: Allah’a şükür Uludere’yi görmedik

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa