20 Mart 2014 09:24

Dersim'de gençler Devrimci Güç Birliği için yürüdü

Dersim'de gençler, Devrimci Güç Birliği için destek yürüyüşü yaptı. Kitlesel geçen yürüyüşte gençler şehir merkezinden Gole Çetu'ya kadar sloganlarla yürüdü. Devrimci Güç Birliğinin seçim bürosunun önüne gelindiğinde ateşlerle birlikte halaylar çekildi.

Dersim\'de gençler Devrimci Güç Birliği için yürüdü
Paylaş

Dersim'de gençler, yerel seçimlerde BDP, EMEP, ESP ve Partizan'ın oluşturduğu Devrimci Güç Birliği için destek yürüyüşü yaptı. Kitlesel geçen yürüyüşte gençler şehir merkezinden Gole Çetu'ya kadar sloganlarla yürüdü. Devrimci Güç Birliğinin seçim bürosunun önüne gelindiğinde ateşlerle birlikte halaylar çekildi.

Çözüm sürecinden Newroz'a pek çok konuya değinilen basın açıklamasını Emek Gençliği adına Agit Aral okudu.

"Çözüm sürecinin güvencesi AKP değil, halkımızın mücadelesidir" denilen açıklamada AKP'nin Rojava'daki ve Paris suikastındaki tutumu eleştirildi. Sermayenin çözümden anladığı tek şeyin Kürdistan'ın yağmalanması olduğu vurgulanırken Cudi'deki termik santralden Hevsel'e gerçekleştirilen direnişler hatırlatıldı. Sermayenin Bölge'yi Türkiye'nin Çin'i yapmayı hedeflediği belirtilirken “Çözüm süreci, aynı zamanda Kürt, Türk, Arap her milliyetten işçi sınıfı ve emekçilerimizin kaynaklarımızın yağmasına ve köleleştirmeye karşı doğa, tarih ve kültürümüze sahip çıkma ve insanca yaşam mücadelesi olarak anlam kazanmaktadır" denildi.

"Demokrasi ve özgürlük mücadelemizi büyütmek ve yönetimlerde söz sahibi olmak için seçimlerde Devrimci Güç Birliğinin yanındayız" denilen açıklama şöyle devam etti:

"Demirci Kawa’nın yaktığı ateş bugün sadece Kürt Halkını değil, Türkiye Halklarını sarmış bulunuyor. Gezi ile Türkiye Halklarının yüreğinde yakılan ateş Berkin ile birlikte büyük bir öfkeye dönüşmüş bulunuyor. Çünkü onu önce komaya sokup sonra da hayatını alan sıradan “gaz fişeği” değildi; bu fişek, bütün Berkinlere, Ali İsmaillere, Ethemlere, Eneslere, Uğurlara, Ceylanlara,…sıkılan mermi, şarapnel, tekme gibi devletin kolektif bir cinayet aleti olarak Berkin’in şahsında Gezi direnişçilerine, bütün halka sıkılmış bir “ölüm fişeği”ydi. Bizler bu ölüm fişeğini Erdal Eren’lerden biliyoruz. Çocukların ölmediği bir geleceğe uyanmak için bizlere çok iş düşüyor.
Böyle kritik bir süreçten geçerek seçimlere giriyoruz. Bizim geleceğimizdir her seçimlerde masaya yatırılan. Bizler sadece oy deposu değiliz. Yönetimlerde de söz sahibi olmak ve gençlik meclislerini kurmak için bizler Newroz ateşinin verdiği çoşku ve heyecanla Devrimci Güç Birliğini desteklediğimizi buradan basına ve kamuoyuna duyurmak istiyoruz. Oluşturulan güç birliği ile keskin bir çizgi çekilmiştir. Bu çizginin bir tarafında halk güçleri, demokrasi, barış güçleri kendi kentlerini yönetmek üzere birleşiyor. Çizginin diğer tarafında ise yıllardır bu ülkeyi hırsızlıkla, rantla, savaşla yönetenler var. Biz gençlerin, bu rant, yağma ve savaş düzeninin en büyük mağdurlarının, tarafı elbette ki bellidir.
Newroz, halkın demokratik çözüm; özgür geleceği kurma iradesidir! Newroz, halkımızı geleceksizliğe mahkûm etmek isteyen bu sömürü, soygun ve baskı düzenine karşı özgürlük ateşini büyütme günüdür. AKP’nin Suriye’ye müdahale ve Bölge halkları arasında düşmanlık ve çatışmaları kışkırtma politikalarına dur demek için, Rojava’nın kendi geleceğini belirleme hakkına saygı için, Bu sömürü ve yağma düzeninden hesap sormak ve insanca yaşam için, “Çözüm süreci”ni güvenceye almak; halkımızın siyasi statüye sahip olduğu demokratik-özgür gelecek için; bugün Demirci Kawa’nın ruhuyla mücadele ateşini büyütüyoruz!" (Dersim/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Kılıçdaroğlu\'dan bozkurt selamı

SONRAKİ HABER

Hevsel\'de direniş kazandı, nöbet sona erdi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...