20 Mart 2014 06:00

Dereye beton döktü, faturayı işçiye kesti!

Isparta’nın Sütçüler ilçesinde Yukarı Köprüçay Havzası’nda yapımı devam eden Kasımlar Barajı ve HES projesine ait beton tesisinden nehre beton atığı döküldüğü tespit edildi. Skandal uygulamadan çalışanını sorumlu tutan HES şirketi, 7 aydır şöför olarak çalışan 34 yaşındaki Savaş Altuntaş’ın işine son verdi.

Dereye beton döktü, faturayı işçiye kesti!
Paylaş

Yusuf YAVUZ
Isparta


Isparta’nın Sütçüler ilçesinde Yukarı Köprüçay Havzası’nda yapımı devam eden Kasımlar Barajı ve HES projesine ait beton tesisinden nehre beton atığı döküldüğü tespit edildi.
Skandal uygulamadan çalışanını sorumlu tutan HES şirketi, 7 aydır şöför olarak çalışan 34 yaşındaki Savaş Altuntaş’ın işine son verdi. Şirket böylece, aylardır sürdüğü iddia edilen uygulamanın faturasını çalışanına kesti.

İşten çıkarmayla ilgili sorularımızı yanıtlayan şirket yetkilisi, “Bilgim yok” demekle yetindi.

‘BİZE NE SÖYLENİRSE ONU YAPIYORUZ’

Yaklaşık 7 aydır Gülsan Şirketler Grubuna bağlı baraj şantiyesinde çalıştığını anlatan işten çıkartılan Kasımlarlı Sürücü Savaş Altuntaş, “Burada bize ne söyleniyorsa onu yapıyoruz. Daha önce de bizim karşı çıkmamıza rağmen benzeri uygulamalar yapıldı. Bu olay ortaya çıkınca da bundan beni sorumlu tutarak işime son verildi. İşten kendi isteğimle ayrıldığıma dair bir belge getirdiler önüme ancak bunu imzalamadım. Haklarımdan vazgeçmemi istiyorlar. Ancak bu konuda hukuki yollardan haklarımı arayacağım” diye konuştu.
Konuyla ilgili telefonla ulaşarak görüşüne başvurduğumuz Gülsan Şirketler Grubu Enerji Koordinatörü Ali Fidancı, Köprüçay’a beton atığı döküldüğüne dair fotoğraflar ve video görüntülerini yalanladı.
Çevreye uyumlu tecrübeli çalışan bir şirket olduklarını iddia eden Fidancı, “Bizim böyle bir şey yapmamız mümkün değil. Bu tür atıkların nereye ve nasıl döküleceği bellidir. Eğer böyle bir şey olmuşsa bu kasıtlı yapılmıştır” görüşünü savundu.

BİLGİSİ YOKMUŞ!

Nehre beton dökülmesiyle ilgili sorumlu tutulan mikser sürücüsünün işten çıkarıldığı yönündeki iddiaları da sorduğumuz Fidancı, “Şirketimizde her zaman işten çıkarmalar, işe almalar oluyor. Bu da rutin bir uygulama olabilir. Bu konuda bir bilgim yok” dedi.

ÖNCEKİ HABER

TÜSAK=Tuzak

SONRAKİ HABER

Yoksul yaşlılar arttı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...