19 Mart 2014 19:27

İşte Bakanlarla ilgili suçlamalar

TBMM Genel Kurulu’nun olağanüstü toplantısında, dört eski bakanla ilgili hazırlanan fezlekelerin genel hatları ortaya çıktı. Meclis Başkanı Cemil Çiçek imzasıyla Meclis Genel Kurulu’na gönderilen fezleke özet yazısında eski İçişleri Bakanı Muammer Güler, Zafer Çağlayan ve Egemen Bağış’ın, ‘birden çok kez rüşvet almakla’ suçlandığı görüldü.

İşte Bakanlarla ilgili suçlamalar
Paylaş

TBMM Genel Kurulu’nun olağanüstü toplantısında, dört eski bakanla ilgili hazırlanan fezlekelerin genel hatları ortaya çıktı.  Meclis Başkanı Cemil Çiçek imzasıyla Meclis Genel Kurulu’na gönderilen fezleke özet yazısında eski İçişleri Bakanı Muammer Güler, Zafer Çağlayan ve  Egemen Bağış’ın, ‘birden çok kez rüşvet almakla’ suçlandığı görüldü.  Çevre ve şehircilik eski Bakanı Erdoğan Bayraktar’a ise, “Nüfuz ticareti yaparak başkasına menfaat temin etmek ve görevini kötüye kullanmak’ suçlaması yöneltildi. Zafer Çağlayan ve Muammer Güler sahte belge düzenlemek;  Egemen Bağış ise “birden çok kez rüşvet almak” suçlarını işledikleri de ortaya çıktı.

Meclis Başkanı Çiçek Güler, Çağlayan ve Bağış hakkında tek, Erdoğan Bayraktar hakkında ise ayrı yazı yazdı. Meclis Genel Kurulu’nda okunan ve muhalefetin tepkiyle karşıladığı yazılar şöyle:
İçişleri eski Bakanı ve Mardin Milletvekili muammer Güler hakkında sahte belge düzenlemek, soruşturmanın gizliliğini ihlal, nüfuz suiistimali ve birden çok kez rüşvet aldığına ilişkin suçlamalar; ekonomi eski Bakanı ve Mersin Milletvekili Mehmet Zafer Çağlayan hakkında 5607 sayılı kaçakçılıkla Mücadele Kanununa muhalefet, resmi belgede sahtecilik, birden çok kez rüşvet aldığına ilişkin suçlamalar ve Avrupa Birliği eski Bakanı ve İstanbul milletvekili egemen Bağış hakkında birden çok kez rüşvet aldığına ilişkin uçlamaladra yönelik İstanbul CumhuriyetBaşsavcılığınını 27.02.2014 tarihli ve 2013/20764 C.M sayılı üst yazısı ve ekleri anayasanın 100. Maddesine göre gereği yapılmak üzere 28.02.2014 tarihinde Başkanlığımıza intikal ettirilmiştir.

BAYRAKTAR NÜFUZU KÖTÜYE KULLANDI

“Çevre ve Şehircilik eski bakanı ve Trabzon Milletvekili Erdoğan Bayraktar’ın nüfuz ticareti yaparak başkasına  menfaat temin  etiği ve görevini kötüye kullandığına ilişkin  suçlamalara  yönelik İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın 27.07.2014 tarihli ve 2013- 20765 C. M sayılı yazısı ve  eki  Anayasa’nın 100.maddesine göre gereği yapılmak üzere 28.02.2014 tarihinde  Başkanlığımıza intikal ettirilmiştir.” .

Bilindiği gibi, Anayasa’nın 100.maddesi uyarınca Meclis soruşturması açılması,  TBMM’nin  üye tam sayısının en az onda biri (55 üye)  vereceği bir önerge  ile  istenebilmektedir.
Böyle bir önerge olmadan, TBMM Başkanlığı’nın anılan yazı ile ilgili olarak  Meclis  soruşturmasına ilişkin  resen  bir eşlem  başlatması  mümkün olmadığından  gereğinin  tayip ve takdiri yüce heyetin  bilgilerine  sunulur”. (Ankara/EVRENSEL)
 

ÖNCEKİ HABER

Erdoğan\'da çareler tükenmez: \'Biz de yasağı yasaklarız\'

SONRAKİ HABER

Erdoğan, kendisinden habersiz arazi satan TOKİ\'yi fırçalıyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...