19 Mart 2014 17:37

Kırgızistan’da hükümet düştü

Kırgizstan’da Başbakan Cantörö Satıbaldiyev başbakanlığındaki koalisyon hükümeti, hükümet ortağı Ata Meken partisinin koalisyondan çıktığını açıklamasını ardından istifa etti.

Kırgızistan’da hükümet düştü
Paylaş

Kırgizstan’da Başbakan Cantörö Satıbaldiyev başbakanlığındaki koalisyon hükümeti, hükümet ortağı Ata Meken partisinin koalisyondan çıktığını açıklamasını ardından  istifa etti. Cumhurbaşkanı Almazbek Atambayev, Ata Meken, Ar Namus ve Sosyal Demokrat Partisi (SDP) ortaklı hükümetin istifasını ilan etti.

Mevcut hükümet yeni koalisyon hükümeti kurulana kadar görevde kalacak. Cumhurbaşkanı Atambayev bu süreçte mecliste temsil edilen başka bir partiye hükümeti kurma görevi verecek. Bu seçeneğin sonuç verememesi ve tarafların hükümeti kurmada anlaşamamaları halinde ise erken seçime gidilecek. İstifa etmek zorunda kalan Başbakan Satıbaldieyv hükümeti eylül 2012’de göreve başlamıştı.

Kırgız yasalarına göre hükümeti oluşturan siyasi partilerin milletvekili sayısı, 120 sandalyeli mecliste yarısında bir fazlası olması gerekiyor. Bu şartlarda kurulacak yeni hükümetin en az üç partili olması gerekiyor.

10 Ekim 2010’da yapılan Parlamento seçimleri sonrasında mecliste temsil edilen Kırgızistan Sosyal Demokrat Partisi 26, Ar Namus 25, Respublika (Cumhuriyet) Partisi 23 ve Ata Meken Partisi(Anavatan) 18 ve seçimde birinci olan Ata Curt (Yurt) Partisinin de 28 vekili bulunuyor. (CİHAN)

ÖNCEKİ HABER

CHP\'li Erdemir: Türkiye, Nijerya\'daki şiddetin neresinde?

SONRAKİ HABER

Sina bölgesinde çatışma: 8 ölü

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...