19 Mart 2014 17:26

CHP'li Erdemir: Türkiye, Nijerya'daki şiddetin neresinde?

CHP Bursa Milletvekili Aykan Erdemir, THY’nin bugün terör örgütüne destek ile anıldığını iddia ederek, THY yöneticilerine, “Bu meseleyi açıklığa kavuşturun” diye seslendi.

CHP\'li Erdemir: Türkiye, Nijerya\'daki şiddetin neresinde?
Paylaş

CHP Bursa Milletvekili Aykan Erdemir, THY’nin bugün terör örgütüne destek ile anıldığını iddia ederek, THY yöneticilerine, “Bu meseleyi açıklığa kavuşturun” diye seslendi. Erdemir, TBMM’de düzenlediği basın toplantısında Türkiye’nin İnternet ortamına düşen son kayıtlarla çalkandığını belirtti.

‘NE İLGİNÇTİR Kİ AKP İLE AYNI DÖNEMDE KURULUYOR’

THY ile ilgili iddiaları gündeme taşımak istediğini ifade eden Erdemir, şöyle dedi:
“İnternet ortamına düşen bir kayda göre, bir THY yetkilisi ile Başbakanın danışmanlarından biri arasında geçen konuşmada THY yetkilisinin şu sözü dikkatimizi çekiyor, ‘Onlarca malzeme taşıyorum, Nijerya’ya gidiyor şu anda. Müslümanları mı öldürecek Hristiyanları mı öldürecek vebal altındayım’ diyor bu yetkili. Fransız Haber Ajansı AFP bir haber geçti ve bu haberde THY’nin Boko Haram militanlarıyla çatışmaların sürdüğü Nijerya’da bilinmeyen gruplara silah taşıdığına ilişkin iddialar yer aldı. Günümüzde Türkiye’deki rüşvet ve yolsuzluk skandalının gelip dayandığı nokta, Türkiye’nin uluslararası terörizm ve uluslararası terörizmin finansmanıyla ilişkisi boyutuna dayanmıştır.”
Boko Haram’ın 2002 yılında Nijerya’da kurulan bir radikal İslami terör örgütü olduğuna işaret eden Erdemir, “Bu örgüt son 12 yılda ilginçtir ki 2002 yılında kuruluyor yani AKP’nin iktidara geldiği günden bugüne kadar 10 bin kişinin ölümünden sorumlu bir örgüt” diye konuştu.

Türkiye’nin bugün bir yol ayırımında olduğunu ifade eden Erdemir, “Bugün Türkiye Cumhuriyeti bir THY yetkilisinin kamuoyuna sızdırılan konuşmasında dile getirildiği gibi Boko Haram terör örgütüne ya da Nijerya’daki benzeri silahlı örgütlere yasa dışı yollardan kaçak silah ve mühimmat taşıyan bir devlet mi? Yani Türkiye Cumhuriyeti bugün Nijerya’daki şiddetin neresinde?​” diye sordu. (ANKARA)

ÖNCEKİ HABER

Yunanistan’da grev kitlesel başladı

SONRAKİ HABER

Kırgızistan’da hükümet düştü

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...