19 Mart 2014 10:10

TÜİK çalışanı, 6 kişiyi öldürüp intihar etti

Veysi Erin adlı şahıs, daha önce psikolog olarak çalıştığı ve bir süre önce tayin edildiği Kars'ın Atatürk Caddesi üzerinde bulunan Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Bölge Müdürlüğü'nü basarak, Bölge Müdürü Mehmet Tolon dahil 6 kişiyi öldürüp intihar etti. Olay yerinden ilk görüntüler yayınlandı...

TÜİK çalışanı, 6 kişiyi öldürüp intihar etti
Paylaş

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Kars Bölge Müdürlüğü’ne düzenlenen silahlı saldırıda 2 kişi yaralandı, 7 kişi hayatını kaybetti.
Sabah saatlerinde Atatürk Caddesindeki TÜİK Kars Bölge Müdürlüğü’ne gelen Eski bir TÜİK çalışanı olduğu belirtilen Veysi Erim adlı kişi, bölge müdürü Mehmet Tolon ile çalışanları rehin aldı.
Erim, bir süre sonra Tolon ile beraber 5 kişiyi öldürdü.
Saldırının duyulması ile bölgeye çok sayıda emniyet personeli, özel harekat ve sağlık ekipleri gönderildi.
Keskin nişancılar bölge müdürlüğünün karşısında bulunan binalarda yerlerini aldı. Görevlilerin ikna etmeye çalıştığı sırada Erim, silahı başına dayayarak intihar etti.
Kars Valisi Eyüp Tepe, Emniyet Müdürü Ercan Çakmak da olayın yaşandığı yere gelerek bilgi aldı.
İşten çıkarılan saldırganın cinnet getirip 6 kişiyi öldürdüğü ve ardından intihar ettiği belirtildi.

PSİKOLOG OLARAK ÇALIŞMIŞ
Kars Valisi Eyüp Tepe saldırının "terör olayı" olmadığını belirtirken şu açıklamayı yaptı: "Olayın terör saldırısıyla ilgisi yok. Saldırganın kimliği Veysi Erin. TÜİK'te psikolog olarak görev alıyordu. 6 kişiyi öldürmüş ve intihar etmiş" (ANKA/DHA)

KARS VALİLİĞİNDEN SİLAHLI SALDIRI AÇIKLAMASI

Kars Valiliği TÜİK Binasına silahlı saldırıda 7 kişinin hayatını kaybettiği olayla ilgili yazılı açıklama yaptı.

Açıklamada, “19 Mart 2014 Çarşamba günü TUİK Bölge Müdürlüğünde çalışan Veysi ERİM saat 08.30 civarında Bölge Müdürlüğü binasına gelerek Bölge Müdürlüğünde çalışan 5 kişi ve Bölge Müdürünü Glock marka tabanca ile öldürdükten sonra intihar etmiştir. Ayrıca olay esnasında kurumda bulunan 1 çalışan yaralanmış olup hayati tehlikesi bulunmamaktadır. Veysi ERİM, TUİK Bölge Müdürlüğünde Sosyolog kadrosunda çalışan memur olup, psikolojik sorunları ile ilgili tedavi görmekteydi. Bu vahim olayın herhangi bir siyasi ve terör olayı ile ilgisi olmayıp, psikolojik tedavi gören Veysi ERİM’in cinnet halinde olayı gerçekleştirdiği değerlendirilmektedir. Görev başında şehit olan personellerimize Allah’tan rahmet yakınlarına sabır ve başsağlığı diler, yaralı olan personelimize acil şifalar dileriz. Kamuoyuna saygıyla duyurulur” denildi.
 

BES KARS: 7 KİŞİNİN ÖLÜMÜNDEN YETKİLİLER SORUMLU

Büro Emekçileri Sendikası (BES) Kars Temsilciliği, Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Bölge Müdürlüğü’nü basarak 6 kişiyi öldüren ve ardından canına kıyan Veysi Erim’e ilişkin yazılı açıklama yaptı. Olaya ilişkin üzüntülerin paylaşıldığı açıklamada, Erim’in sendikaları üyesi olduğu belirtilerek, işyerinde mobbinge maruz kaldığını, bölge müdürü tarafından kendisine çalışanlar içerisinde aşağılayıcı ve onur kırıcı sözler sarf edildiğine, sosyolog kadrosunda görevli olmasına rağmen unvanı işyeri görev onaylarında “anketör” olarak yazıldığına, BES Kars temsilciliğine bildirdiğine, bunun üzerine ise BES olarak 26 Eylül 2013’te basın açıklaması gerçekleştirildiğine işaret edildi.

Olayda yetkililerin de sorumluluğu bulunduğuna vurgu yapılan açıklamada, “Veysi Erim kendisine işyerinde uygulanan psikolojik şiddetten kurtulmanın bir yolu olarak istemiş olduğu tayin talebi de uygun görülmemiştir. Bunun üzerine en son Diyarbakır Eğitim ve Araştırma Hastanesi Psikiyatri bölümünde kendisine ankisiyeteli depresif bozukluk tanısı konulmuş ve bir aylık sağlık kurylu raporu verilmiştir. Bir insanı cinnet geçirecek dereceye getiren bu olayın nedenleri görmezden gelinemez” ifadelerine yer verildi.

Yaşanılan olayın münferit bir hadise söylemleri ile geçiştirmenin olası yaşanılacak benzer olayların önüne geçemeyeceğine vurgu yapılan açıklamada, “Çalışma yaşamı demokratikleşmediği sürece bu tip üzücü olayların yaşanacağına dair sendika olarak kaygılarımız vardır” denildi.
 


KAYSERİ'DE SİLAHLI KAVGA: 3'Ü POLİS, 6 YARALI

Kayseri'de ise, kahve işleten 23 yaşındaki Yusuf Duran ile 31 yaşındaki Emre Taşer ve 35 yaşındaki Kadir Şahin arasında silahlı kavga çıktı. Kavga sırasında av tüfeği ile ateş açan Yusuf Duran, Emre Taşer ve Kadir Şahin ile kavgayı ayırmak isteyen polis memurları Zülküf Öztürk, Davut Erkan ve Muzaffer Yaylacı'yı yaraladı.

Olay, Hunat mahallesi Kalpaklıoğlu Caddesi'nde saat 02.00 sıralarında meydana geldi. Emre Taşer Kadir Şahin ile birlikte kahve işleten Yusuf Duran'ın yanına gitti. Duran, aralarında geçmişe dayalı husumet bulunan kişilere yanındaki av tüfeği ile ateş etmeye başladı. Silah seslerini duyan Asayiş Şube Müdürlüğü'ne bağlı Ahlak Büro Amirliği'nde görevli polis memuru Zülküf Öztürk ile Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği'nde görevli Davut Erkan ile Muzaffer Yaylacı kavgayı ayırmak üzere olay yerine geldi. Yusuf Duran, ateş etmeyi sürdürürken polis memurlarını da yaraladı. Olay yerine çağrılan ambulanslar, yaralanan Emre Taşer, Kadir Şahin, Yusuf Duran ve polis memurları Zülküf Öztürk, Davut Erkan ve Muzaffer Yaylacı'yı Kayseri Eğitim ve Araştırma ile Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne götürdü. Yaralanan polis memurlarından Davut E. ile Muzaffer Yaylacı'nın tedavileri ardından taburcu edildiği, Zülküf Öztürk'ün ameliyata alındığı belirtildi. Soruşturmanın sürdürüldüğü bildirildi. (DHA)

ÖNCEKİ HABER

TİB, Twitter mesajlarını arşivlemeye başladı mı?

SONRAKİ HABER

Berlusconi\'nin \'kamu görevinden men\' cezası onandı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa