18 Mart 2014 22:41

40 sanatçı ‘Van Üşüyor’ dedi

Van depreminde evini kaybeden insanların barınma sorununa dikkat çekmek için yaklaşık 40 sanatçı bir klipte buluştu.

40 sanatçı ‘Van Üşüyor’ dedi
Paylaş

Van depreminde evini kaybeden insanların barınma sorununa dikkat çekmek için yaklaşık 40 sanatçı bir klipte buluştu.

Sanat Meclisi, 2011 yılında Van depreminde evini kaybeden insanların barınma sorununa dikkat çekmek için bir klipte buluştu. Müjde Ar’dan Zuhal Olcay’a, Grup Yorum’dan, Bülent Emrah Parlak’a kadar 40’a yakın sanatçı ‘Van Üşüyor’ adlı şarkının klibinde de yer aldı. Klipte, Vanlı depremzedelerin konteyner kentlerde verdiği yaşam mücadelesinin görüntülerine de yer verildi.
Sanat Meclisi kliple ilgili yaptığı açıklamada; “Üç yıldır konteyner kentlerde yaşam mücadelesi veren depremzedeler, seslerini duyurabilmek için açlık grevine girmelerine rağmen sorunlarını çözecek bir muhatap bulamadılar.

Biz Sanat Meclisi olarak birçok sanatçının bir araya gelmesiyle yazdığımız, çektiğimiz ve söylediğimiz bu klipte; yaşanan bu sorunların bir an önce çözülmesini ve insanların anayasal hakkı olan barınma hakkının Vanlı depremzedelere teslim edilmesini istiyoruz” ifadelerine yer verdi.

Klipte, Müjde Ar, Arzum Onan, İrem Sak, Zuhal Olcay, Erkan Oğur, İsmail Hakkı Demircioğlu, Hüseyin Turan, Barış Güney, Grup Yorum, Ezel Akay, Bülent Emrah Parlak, Ayla Yılmaz, Okan Çabalar, Fırat Tanış, Hilmi Yarayıcı, Efkan Şeşen, Adile Yadırgı, Yağmur Yılmaz, Hakan Yeşilyurt, Orhan Şallıel, Erdal Bayrakoğlu, Niyazi Koyuncu, İbrahim Karaca, Ogün Sanlısoy ve birçok sanatçı yer aldı. (KÜLTÜR SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

‘El değmemiş, gidilmemiş birçok yer, birçok dengbej var

SONRAKİ HABER

Bahar alerjisine Dikkat!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...