18 Mart 2014 20:36

Miting öncesi gözaltılar

Çanakkale’de Tayyip Erdoğan’ın mitingi öncesinde 31 kişi hakkında gözaltı kararı çıkartılarak, 28 kişi gözaltına alındı. Polis Türkiye Komünist Partisi binasına asılan 'Katile Diktatöre Boyun Eğme' yazılı pankartı bahane ederek TKP binasına baskın yaptı.

Miting öncesi gözaltılar
Paylaş

Çanakkale’de Tayyip Erdoğan’ın mitingi öncesinde haklarında gözaltı kararı çıkartılan 31 kişiden 28'i gözaltına alındı. Polis Türkiye Komünist Partisi binasına asılan 'Katile Diktatöre Boyun Eğme' yazılı pankartı bahane ederek baskın yaptı.

Polis, parti binasına asılan pankartı indirdi, 11 TKP üyesini gözaltına alarak emniyete götürdü. Parti binası önünde toplanan TKP üyeleri duruma tepki gösterdi.

Basın açıklamasını okuyan TKP İl Başkanı Berna Ersoy, “Binada parti ve partililere ait bazı eşyalar da bu saldırı sırasında hırsızlar tarafından çalınmıştır” dedi.

Gözaltı ve baskınlardan sonra Halkevleri üyesi 15 kişi saat 15.15′te Çanakkale şubesinden çıkarak AKP mitinginin yapıldığı alana yakın Mümtaz Pirinççiler Meydanı’na gitti. Sabah saatlerinden bu yana yapılan hukuksuzlukları anlatan Halkevleri üyeleri meydanda oturma eylemine başlattı.

Oturma eylemini bir süre devam ettirenler, gözaltına alınanların Çanakkale Devlet Hastanesi’ne götürüldüğü haberini alınca hastaneye doğru yürüyüşe geçti. Bunun üzerine polis yürüyenlere saldırdı. Bunun üzerine ara sokaklara dağılan kitleye polis darp etti. Kitle Halkevi’nin olduğu sokağa çekilince polis sokağı abluka altına aldı. Bunun üzerine avukatlar ile sendikaların ve demokratik kitle örgütlerinin temsilcileri, Çanakkale Halkevi’nin çevresindeki polis ablukasını protesto etmek üzere yürüyüşe geçti. Kurum temsilcileri ve avukatlar polis barikatını aşarak Halkevi’ne ulaştı. Bir süre sonra polis barikatı da kaldırıldı. Sabah ve öğle saatlerinde gözaltına alınan 30 kişi ifadelerinin alınmasının ardından serbest bırakıldı. Eylemler sırasında gözaltına alınan 3 kişinin de serbest bırakılacağı belirtildi. Çanakkale muhalefeti, polis saldırılarını ve olağanüstü hal uygulamalarını protesto etmek için yarın (19 Mart) saat 18.00′da İskele Meydanı’nda olacaklarını duyurdu. (ÇANAKKALE)

ÖNCEKİ HABER

Erzurum’da BDP’ye ırkçı saldırı

SONRAKİ HABER

Egemen Bağış’ın din istismarı ile ilgili ses kaydı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...