18 Mart 2014 16:39

Yeditepe'de öğrencilerden yemekhane boykotu

Yeditepe Üniversitesi'nde öğrenciler yemekhane, kantin ve kafelerin pahalılığına karşı yemekhane boykotu başlattı.

Yeditepe\'de öğrencilerden yemekhane boykotu
Paylaş

Yeditepe Üniversitesi'nde öğrenciler yemekhane, kantin ve kafelerin pahalılığına karşı yemekhane boykotu başlattı.

Yeditepe Forum katılımcısı öğrencilerin çağrısıyla başlatılan boykota dair öğrencilerin yayımladığı metin şöyle:

"Yeditepe Üniversitesi yemekhanelerinin, kantin ve cafelerinin pahalılığı ile öğrencilerin canını yakan bir üniversite.

Öğle ve akşam yemeklerinde, içinde 3 çeşit yemek olan öğrenci menü için 6. TL ödüyorduk. Geçen hafta aniden yapılan zam ile  bu fiyat 6.5 TL'ye yükseltildi. 6 TL yeterince pahalı değilmiş gibi! Bilindiği üzere, üniversitelerimizde fiyatlar belirlenirken öğrencilere sorma geleneği de yok!
Bizler, Gezi Direnişi'nden bu yana her hafta forumlarda buluşan Yeditepe Forum katılımcısı öğrenciler olarak "artık yeter", diyoruz.
Bir öğrencinin karnını doyurabilmek için neredeyse ülkedeki asgari işçi ücretlerine denk bir ödeme yapması çok zor! Ödeyemiyoruz! Ödemek istemiyoruz!
Bu nedenle 17 Mart'ta oldukça kalabalık bir şekilde yemekhane boykotlarına başladık. #YemeğiniAlGel ve #KardeşçeSofraKuruyoruz hastaglerinden duyurduğumuz boykotumuzun ana talepleri şöyle:

*Yemek fiyatları biz öğrencilerle konuşularak kararlaştırılsın
*Yemek fiyatları kesinlikle düşürülmeli, çok pahalı
*Yemeklerin yanında 0.75 tlye su satılmakta! Yemekler sırasında su ücretsiz olmalı
*Vegan ve vejetaryen arkadaşlarımız düşünülmek zorunda. Vegan ve vejetaryen tercihler göz önünde bulundurularak yemek çeşitleri ve kalitesi arttırılmalı

Şuan destek veren hocalarımız da bizlerle soframıza oturuyorlar, ancak duymayan tüm akademisyenlerimizden destek bekliyoruz.

Ayrıca bizler kantin ve yemekhane emekçilerini zora sokmama gayretindeyiz, dileğimiz, üniversitemiz emekçileriyle de ekmeğimizi bölüşmektir.

Yeditepeli öğrenciler olarak bizler;

Kantin ve yemekhane fiyatları biz öğrencilerle görüşülüp taleplerimiz dinlenerek belirlenmeli. Aksi halde, boykotumuzu sürdüreceğiz! Taleplerimiz karşılanana kadar dışarıdan, evden getirdiğimiz yemekleri paylaşıyor "kardeşçe sofra kuruyoruz" ve bunu yemekhanede gerçekleştiriyoruz. Kısacası "yemekhaneden alma, zamlara ortak olma, ancak yemeğini al gel", diyoruz tüm arkadaşlarımıza...

Bizler Yeditepeli öğrenciler, Yeditepe Forumu olarak Vakıf üniversiteliler İletişim ve Dayanışma Ağı (VİDA) aracılığı ile biraraya gelmeye çalışıyoruz, belirlediğimiz ortak talebimiz : "Vakıf üniversiteleri şirket, çalışanları köle, öğrencileri müşteri değildir". Bizler bu sloganı benimseyerek, müşteri değil öğrenci olduğumuzun altını bir kez daha çiziyor, ülkenin diğer vakıf üniversitelerinde okuyan tüm arkadaşlarımızı desteğe davet ediyoruz.

Hastaglere destek vermek istenirse:
#YeditepedeBoykotVar
#YemeğiniAlGel
#KardeşçeSofraKuruyoruz" (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Vergi dairesinde intihar

SONRAKİ HABER

Öcalan\'ın avukatlarına tahliye

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...