18 Mart 2014 15:08

Başbakan konuşacak, siren çalmayın!

TCDD’nin, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Balıkesir’de yaptığı miting öncesi, kazaya davetiye çıkaracak bir talimat verdiği öğrenildi. İddiaya göre TCDD, miting yakınlarında bulunan hemzemin geçitten Başbakan Erdoğan’ın konuştuğu saatlerde geçecek Ege Ekspresi’ne “siren çalmadan geç” talimatı verdi.

Başbakan konuşacak, siren çalmayın!
Paylaş

TCDD’nin, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Balıkesir’de yaptığı miting öncesi, kazaya davetiye çıkaracak bir talimat verdiği öğrenildi. İddiaya göre TCDD, miting yakınlarında bulunan hemzemin geçitten Başbakan Erdoğan’ın konuştuğu saatlerde geçecek Ege Ekspresi’ne “siren çalmadan geç” talimatı verdi. Uzmanlar hemzemin geçitlerden korna çalınarak geçilmesinin hem yaya, hem de araç güvenliği için elzem olduğuna dikkat çekiyor.

KESK’e bağlı Birleşik Taşımacılık Çalışanları Sendikası (BTS) Genel Başkanı Nazım Karakurt, Başbakanın Balıkesir mitinginin gerçekleştiği 28 Şubat 2014 Cuma günü Balıkesir-İzmir seferini yapan 71602 sayılı Ege Ekspresi’ne Takayyüdat İhbarnamesi ile “Doğumevine giriş ve çıkışta kesinlikle korna çalınmayacaktır. Sınırlı seyirle sessiz bir şekilde geçilecektir” ve Dispeçer Emri ile “71602 tren doğumevi geçidinden sessiz sedasız, her an durabilecek şekilde geçecektir” emirleri verildiğini açıkladı. Karakurt, konuya ilişkin yaptığı yazılı açıklamada, iddiasına konu emirlerin kayıtlarda açık bir şekilde yer aldığını belirtti.

‘KABUL EDİLEMEZ’

Bu emirlerin demir yolu taşımacılığı açısında “kabul edilemez” olduğuna dikkat çeken Karakurt, şöyle devam etti: “Hemzemin geçitlerden geçişlerde, bariyerli olup olmamasına, personel bulunup bulunmamasına, kontrollü geçiş olup olmamasına bakılmaksızın makinistin korna çalması ve belirtilen seyir cetveli hızı ile geçmesi trafik talimatnamesi ve diğer talimatnamelerin amir hükümleri arasındadır. Personelin bu tür eksikliği disiplin soruşturmasına tabiidir. Üstelik bu geçitlerde korna çalınması trafik emniyeti için çok önemli olup, çalınmaması trafik emniyetini zaafa uğratabilir.”

GEREKÇE MİTİNG DEĞİLSE NE?

Bu nedenle trene verilen “korna çalmama” emrinin hatalı olduğunu vurgulayan Karakurt, emrin saati ve tarihinin AKP’nin yerel seçimlere hazırlık kapsamında Balıkesir’de yaptığı mitingin tarih ve saatiyle çakıştığına dikkat çekti: “Korna çalınmaması istenen bölgede miting alanının yanıdır. Bu bilgilerin yan yana gelmesi bu yasağın mitingin yapılmasıyla bir ilgisi olduğu şüphesi uyandırmaktadır.”

Yasalar ve teamüller gereği, kamu kurumlarının herhangi bir siyasi partiye destek, yandaş, ve işini kolaylaştırıcı bir tavır içinde olamayacağını ifade eden Karakurt, TCDD yönetimini, bu emrin kimler tarafından ve hangi gerekçeyle verildiği konusunda sendikalarına ve kamuoyuna açıklama yapmaya çağırdı. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Mimarlardan Gezi desteği

SONRAKİ HABER

Gökçek fazla uçtu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...