18 Mart 2014 14:29

Korsan afişçiler yakalandı; araçlarından AKP afişleri çıktı

Ankara'da CHP'nin Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mansur Yavaş'ın oylarını düşürmek için otobüs durakları başta olmak üzere birçok yere asıldığı iddia edilen korsan afişleri asanların yakalandığı belirtildi.

Korsan afişçiler yakalandı; araçlarından AKP afişleri çıktı
Paylaş

Ankara'da CHP'nin Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mansur Yavaş'ın oylarını düşürmek için otobüs durakları başta olmak üzere birçok yere asıldığı iddia edilen korsan afişleri asanların yakalandığı belirtildi. CHP afişler ilk görülmeye başlandığında, bunların Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek tarafından astırıldığına dair şüphelerini dile getirmişti. Korsan afişleri astıkları iddia edilen 2 kişi ifadeleri alınmak üzere Etlik Polis Merkezi Amirliği'ne getirilirken 2 kişinin kullandığı aracın içinden AKP afişleri çıktı.

Etlik Aşağı Eğlence Mahallesi'nde gece saat 03.30 sıralarında CHP Keçiören Gençlik Kolları üyeleri ve Mahsur Yavaş'ın seçim ekibindeki çalışanlar, otobüs duraklarına 4 kişi tarafından korsan afiş asıldığını gördüler. Korsan afiş asanların yanına giden CHP'liler durumu polis ekiplerine bildirdi. Bu sırada CHP'liler ile korsan afiş asanlar arasında tartışma çıktı. Olay yerine gelen polis ekipleri korsan afiş asan 4 kişiden 2'sini ifadeleri alınmak üzere Etlik Polis Merkezi Amirliği'ne götürdü. Diğer 2 kişinin ise polis ekipleri gelmeden olay yerinden kaçtığı belirtildi.

Etlik Polis Merkezi Amirliği'ne getirilen 2 kişinin kullandığı aracın içinde korsan afişlerin yanı sıra AKP afişleri olması dikkat çekti. Aracın içindeki korsan afişler ve AKP afişleri polis ekipleri tutanak tuttuktan sonra karakola götürüldü.

CHP Keçiören İlçe Teşkilatı'nın olayla ilgili olarak savcılığa suç duyurusunda bulunduğu belirtildi. Temiz Siyaset Platformu üyeleri de Etlik Polis Merkezi Amirliği'ne gelerek açıklama yaptı. Platform adına açıklama yapan Bayır, "CHP ve Mansur Yavaş tarafından astırılmış gibi birtakım afişleme faaliyetleri yapılıyordu. CHP Keçiören Gençlik Kolları'ndaki arkadaşlarımız bu şahısları yakalayarak Etlik Polis Merkezi Amirliği'ne teslim ettiler. Bunun Melih Gökçek'in bir oyunu olduğu artık açık bir şekilde ortaya çıktı. Biz temiz siyaset yolunda ve kamuoyunun aydınlatılması mücadelemize devam edeceğiz" dedi.

Polis olayla ilgili soruşturmasını sürdürüyor. (Ankara/DHA)
 

ÖNCEKİ HABER

Bu da, direnen işçi \'selfie\'si

SONRAKİ HABER

İznik Gölü’nde zehir kutusu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...