18 Mart 2014 13:23

Taşeron sorunu 'paralel yapı' yüzünden çözülememiş!

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, taşeron işçilere ilişkin yasanın 17 Aralık ile başlayan sürecin ardından yasama alanının farklı alanlara kaymasından dolayı seçim sonrasına kaldığını iddia etti. Çelik, 'Bu yasanın çıkması ile hem taşeronlar rahat edecek hem de bizim üzerimizden önemli bir yük kalkmış olacak' dedi.

Taşeron sorunu \'paralel yapı\' yüzünden çözülememiş!
Paylaş

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, taşeron işçilere ilişkin yasanın 17 Aralık ile başlayan sürecin ardından yasama alanının farklı alanlara kaymasından dolayı seçim sonrasına kaldığını iddia etti. Bakan Çelik, şu an Başbakanlıkta olan yasanın meclisin tatile gireceği Haziran ayına kadar çıkmış olacağını ifade ederek, "Bu yasanın çıkması ile hem taşeronlar rahat edecek hem de bizim üzerimizden önemli bir yük kalkmış olacak" dedi.

Seçim bölgesi olan Urfa'da temaslarını sürdüren Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, 80 yerel televizyonun ortak yayınına katıldı. Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Bakan Çelik, binlerce insanı ilgilendiren taşeron yasasının yerel seçimler öncesi çıkmasının amaçlandığını ancak 17 Aralık operasyonu ile bunun gerçekleşmediğini kaydetti. 17 Aralık operasyonu sonrası taşeronlara ilişkin sürecin uzadığını anlatan Bakan Çelik, "Yeni yasa ile taşeronların durumu netleşiyor. Yani yasal hakları, kıdem tazminatları, örgütlenme hakları gibi her konunun yer aldığı tasarı şu anda Başbakanlık'ta. Hizmet alımı ve asıl işçi ayırımını getirerek aynı işyerinde iki farklı statüde çalışmayı önleyeceğiz. Ancak 17 Aralık'ta yaşananlar maalesef bu süreci uzattı. Yaşanan sürecin ardından meclis gündemine önemli yasalar geldi ve yasama faaliyeti bu alana kaydı. Bu nedenle taşeron işçilere ilişkin yasa seçim sonrasına kaldı. Meclis Haziran'da kapanıyor ve biz meclis kapanmadan bu yasayı çıkaracağız. Böylece hem taşeronlar rahatlayacak, hem de bizim üzerimizden yük kalkacak, çünkü bu konuda biz de çok yorulduk" diye konuştu. (DHA)
 

ÖNCEKİ HABER

Tahliyesi reddedilen 92 Kürt siyasetçi AYM\'ye başvurdu

SONRAKİ HABER

Genç işçi, 3. kattan düşerek hayatını kaybetti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...