17 Mart 2014 23:42

Kadıköy’de bir pazar günü

Kadıköy’lü sanatçılar ve semt sakinleri, Pazar günü yapılan sokak şenliği için Caferağa Mahalle Dayanışma Evi’nin önünde buluştu.

Kadıköy’de bir pazar günü
Paylaş

Kadıköy Sanat Forumu, dün bir pazar buluşması düzenledi. ‘Sen de gel! Enstrümanını, fotoğraflarını, boyalarını, kalemlerini, kitaplarını, yazılarını da getir. Fırından taze çıkmış poğaçan varsa onu da al gel. Evde sıkılan annenle, sokakta oynamak isteyen çocuğunla ya da kardeşinle gel. Elinden tutup sevgilini, pedalına basıp bisikletini getir. İstersen ceketini giy, sadece kendini getir. Sokağa çıkmak için Pazar en güzel gün!” Çağrısıyla yapılan davete katılanlar 17 Mart Pazar günü Caferağa Mahalle Dayanışma Evi’nin önünde Caferağa Mahallesi, Hacı Şükrü Sokağı’nda bir araya geldi.

RAPTİYE YAZARLARINI BEKLİYOR
Havanın yağışlı olması nedeniyle kısa süren etkinlik coşkulu bir şekilde geçti. Etkinliği, saat 14.00’te Kadıköy Sanat Forumu adına açılış konuşmasıyla başlatan İlker Aksu; “Kadıköy’de başlatılan sanat forumu toplantılarında, sanatsal çalışmalarını sokakla, halkla birleştirerek kent kültürünün, mahalle kültürüyle olan ilişkilerini paylaşmak için Dayanışma Evi ve tarihi kilisenin olduğu bu sokağın seçildiğini, mahallede gerçekleştirilecek etkinliklerin herkese açık olduğunu, bu amaçla “Raptiye” isimli bir duvar gazetesi çıkarıldığını, bu gazeteye yazı fotoğraf ve düşünceleriyle katkı koymak isteyenlerin iletişime geçebileceklerini “ söyledi.
Sözü sokağın da sakini olan Evrensel Gazetesi Köşe Yazarı Mıgırdiç Margosyan’a bıraktı. Mıgırdiç Margosyan, sokakta yarım yüzyıl önce dikilen ağacı ve bu güne geliş öyküsünü anlattı. ‘Mahalleye sahip çıkmanın, kente sahip çıkmak’ olduğunu söyledi.
Sanat forumundan Münibe Millet söz alarak; ‘Önünde etkinlik yapılan Caferağa Mahalle Evi’nin önünde yaptığımız etkinliğin artarak süreceğini ve mahalle evinde açılacak bir çok atölye ile daha renkli çalışmaların yapılacağını, isteyen herkesin bu atölyelerde ücretsiz  üretimler yapabileceğini’ anlattı.
HDP Eş Başkan Adayı Mukaddes Çelik ise, “Direniş evi önünde ve sokağında böyle bir şenliğin yapılmasının önemli olduğunu, bu girişimin kurumlaşarak gelişeceğini düşündüğünü” söyledi. TYS adına Hakkı Zariç okuduğu şiirlerle katıldı.
Şenlikte Sanat Forumu tarafından hazırlanan ‘Duvar Gazetesi asıldı. Redfotoğraf grubunun yaşamın renklerini anlatan fotoğrafları sergilendi. Evrensel Kültür ve Yasak Meyve dergileri ile çeşitli kitaplar ve dergiler ücretsiz dağıtılarak şenlik bir sonraki şenliğe doğru buluşmak üzere sona erdi. (KÜLTÜR SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Çocuklar savaşı resmettiler

SONRAKİ HABER

Yaşar Kemal heykeli, moloz yığınları arasında kaldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...