17 Mart 2014 15:33

Bakan Bozdağ’dan fezleke açıklaması

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, savcıların hükümet politikaları ve bakanlarla ilgili iddianame hazırlama yetkisi olmadığını savundu.

Bakan Bozdağ’dan fezleke açıklaması
Paylaş

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, savcıların hükümet politikaları ve bakanlarla ilgili iddianame hazırlama yetkisi olmadığını savundu.

Bakan Bozdağ, dinleme soruşturmasına ilişkin gazetecilerin sorularını yanıtladı. Ses kayıtlarının montaj olduğunu savunan Bozdağ, bazı illerde kasetlerle ilgili soruşturmaların devam ettiğini belirtti. Bozdağ, “Ankara’da Sayın Başbakanımızın konutunda vesaire yerlerde yapılan dinlemelerle ilgili de başlatılmış bir adli süreç var. Adana’da da casuslukla ilgili başlatılmış bir adli süreç var” dedi.

Fezlekelerin Mecliste görüşülecek olmasına ilişkin Bozdağ şunları söyledi: “Bakanların, hükümet politikaları ile ve bakanlık görevleri ile ilgili konuda, savcıların iddianame düzenleme yetkisi yok. Doğrudan çalışma yetkisi doğrudan Türkiye Büyük Millet Meclisine aittir. Soruşturma gizlidir. Bu konudaki süreç, bana göre de adli bir süreçtir. Bu nedenle TBMM’deki çalışmalar gizlidir. Ancak, TBMM herhangi bir bakan hakkında soruşturma komisyonu kurması halinde, komisyon üyeleri soruşturmanın gizliliğine riayet etmek kaydıyla ne yapabilirler? Bu dosyadaki bütün evrakı inceleyebilirler. Savcı yetkisi ile donatılmış olarak  bunu yaparlar. Mecliste şu anda binin üzerinde milletvekilleriyle ilgili dokunulmazlık dosyası var. Bu dosyalar Anayasa Komisyonunda duruyor.”

‘PARTİ KURSUNLAR’

Fethullah Gülen’in açıklamalarına ilişkin Bozdağ, “Din hizmeti sunan kişilerin siyaset yapmasını ben hiçbir zaman doğru bulmadım. Her görüşe açığız kim olursa olsun. Bir parti veya bir örgüt edası ile çalışmasını, açıklama yapmasını doğru görmüyorum. Bunu yapıyorlarsa o zaman bir parti kurmaları lazım” dedi. (ANKARA)
 

ÖNCEKİ HABER

Gülen: Yalan söylüyorlar demeyeceğim

SONRAKİ HABER

Asistan hekimler greve çıktı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...