17 Mart 2014 15:21

Pertek’te coşkulu HDP şöleni

Pertek'te Halkların Demokratik Partisinin (HDP) düzenlediği halk konserine çoğunluğu genç ve kadın 2 bin civarında kişi katıldı.

Pertek’te coşkulu HDP şöleni
Paylaş

Pertek'te Halkların Demokratik Partisinin (HDP) düzenlediği halk konserine çoğunluğu genç ve kadın 2 bin civarında kişi katıldı. HDP İstanbul Büyükşehir Belediyesi  Eş Başkan Adayı Pınar Aydınlar ve Emek Partisi Genel  Başkan Yardımcısı Abdullah Varlı’nın da katıldığı etkinlikte HDP’nin halkların umudu olduğu belirtildi.

Aydınlar yaptığı konuşmada eşit ve özgür bir Türkiye için mücadeleyi ve birliği büyütme çağrısı yaparken, Abdullah Varlı, Türkiye'de iki taraf olduğunu belirterek, “Bir tarafta emek ve demokrasi bloku yani HDP var. Diğer tarafta ülkeyi bu duruma getiren sistem partileri var” dedi.

Mevcut belediye başkanı ve yeni dönemde de HDP’den belediye başkan adayı olan Kenan Çetin de yaptığı konuşmada Pertek Belediyesinin halk tarafından denetlendiğini belirterek, halkın yönettiği bir belediye için HDP etrafında birleşme çağrısı yaptı. Çetin konuşmasında bugüne kadar yaptıkları çalışmalar hakkında da bilgi verdi.

Konuşmaların ardından sahne alan sanatçı Suavi de dostluk ve kardeşlik mesajları verdi. Berkin Elvan’ı da anan Suavi, “Pertek halkının onurlu mücadelesini selamlıyorum” dedi.
Suavi’nin ardından Grup Arjen ve Grup İsyan Ateşi de sahne aldı. Etkinlik davul zurna eşliğinde çekilen halaylarla son buldu. (Dersim/EVRENSEL)
 

ÖNCEKİ HABER

‘Sarıgazi Berkin’i unutmayacak’

SONRAKİ HABER

Roboskîliler Halepçe’de katledilenleri andı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...