15 Haziran 2011 10:58

Çocuk hedef mi alındı?

Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde Abdullah Canan Köprüsü karşısındaki evinin önünde oynarken, zırhlı araçtan atıldığı ileri sürülen bir cismin ağzına isabet etmesi sonucu ağır yaralanan 4 yaşındaki V.Ç. Van Araştırma Hastanesine kaldırıldı. Görgü tanıkları çocuğun gaz bombasından yaralandı

Çocuk hedef mi alındı?
Paylaş

Akşam saatlerinde yol kenarında beklerken atılan bir cisimle yere yıkılan ve ağzından ağır yaralanan V.Ç. Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma Hastanesine sevk edildi. V.Ç.’nin ağzının sağ ve sol kısımları ile dilinin kısmen yarıldığı ve çok kan kaybettiği belirtildi. V.Ç.’nin Yüksekova Devlet Hastanesinde çalışan babası Ömer Ç. ve yakınları ise sinir krizleri geçirdi.

KURT: TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ

Olaydan sonra hastaneye giden Hakkari Milletvekili Adil Kurt ve Yüksekova Belediye Başkanı Ercan Bora, V.Ç.’nin durumu hakkında bilgi aldı. Kurt ve Bora hastanın Van araştırma hastanesine sevkinden sonra hastane yetkilileri ile görüşme yaptı. Açıklama yapan Kurt, çocuğun ağzına değen cismin adli tıpta yapılacak incelemeyle belirleneceğini söyledi. Olayın yaşandığı evin önüne giden ve görgü tanıkları ile konuşan Kurt ile görüşen yurttaşlar, olayda gaz bombası kullanıldığını belirtti. Kurt ise, olayın takipçisi olacaklarını ifade ederek, adli tıptan gelecek rapor doğrultusunda gereken açıklama ve girişimlerde bulunacaklarını kaydetti.

TANIKLAR ‘GAZ BOMBASI’ DİYOR

Olayın görgü tanığı ve V.Ç.’nin komşusu Şaban Baltacı, “Çocuk burada bekliyordu. Panzer yoldan geçerken attığı gaz bombası ile yere yıkıldı. Ağzı kan içinde kalan ve dişleri dökülen çocuk sürünmeye başladı” dedi. Olayın diğer bir tanığı Derviş Çalış ise şunları belirtti: “Olay sırasında zırhlı aracın geçişi sırasında bir taş sesi duydum, taş sesinden sonra gaz bombası atılması ile çocuğun yuvarlandığını gördüm.”

Yüksekova Belediye Başkanı Ercan Bora ise, konuya ilişkin Kaymakam Aziz Uzeyir ile görüştü. Görüşmede kaymakamın olayda gaz bombasının kullanılmadığını ve inceleme başlattıklarını söylediği belirtildi. Emniyet yetkilileri ise 15 günden beri, gaz bombası kullanılmadığını ileri sürdü. (HakkariDİHA)

ÖNCEKİ HABER

Blok, Türkiye’nin gerçeği olmaya devam etmeli

SONRAKİ HABER

Önder: Bir vekil eksik olsa dahi Meclis'e gitmeyeceğiz

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...