24 Şubat 2011 21:57

Vergi çalışanları ‘Vergi Haftası’nda mutsuz

TÜRK Büro-Sen Genel Başkanı Fahrettin Yokuş, “Vergi Haftası”nda doldurulmayan boş kadrolar nedeni ile artan iş yüküne dikkat çekerek, vergi çalışanlarının “mutsuz” olduklarını ifade etti.Yokuş, dün “Vergi Haftası” nedeniyle yaptığı yazılı açıklamada, vergi çalışanlarının sorunlar

Vergi çalışanları ‘Vergi Haftası’nda mutsuz
Paylaş

TÜRK Büro-Sen Genel Başkanı Fahrettin Yokuş, “Vergi Haftası”nda doldurulmayan boş kadrolar nedeni ile artan iş yüküne dikkat çekerek, vergi çalışanlarının “mutsuz” olduklarını ifade etti.
Yokuş, dün “Vergi Haftası” nedeniyle yaptığı yazılı açıklamada, vergi çalışanlarının sorunlarına işaret etti.  Yokuş, 2005 yılında Maliye Bakanlığı ve Gelir İdaresi Başkanlığının yeniden yapılandırmaya gittiğini, bu süreçte Maliye Bakanlığından Gelir İdaresinin ayrıldığını ve kurumun ciddi sorunlar yaşamaya başladığını belirtti. Gelir İdaresi Başkanlığının resmi rakamlarına göre kurumda çalışan personel sayısının 60 bin 35 olması gerekirken bu kadronun yüzde 27.7’sinin boş olduğunu kaydeden Yokuş, “Maliye Bakanlığı boş kadrolara atama yapmadığı için çalışanların çalışma koşulları oldukça ağır hale gelmiştir” dedi. Çalışanların mesai kavramını unuttuğunu, yoğun çalışma temposundan dolayı sosyal yaşantısı olmayan memurlar haline geldiklerini belirten Yokuş, bu kişilerin kişisel ve ailevi sorunlarının gittikçe arttığını dile getirdi. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

İşçiler fabrikayı işgal etti

SONRAKİ HABER

7 yıldır değişmeyen süt fiyatlarına öfke

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa