17 Mart 2014 14:25

‘Ne zorluklar çektiğimi herkes görsün'

Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman ses kaydında geçen 'Gezi Parkı eylemleri sırasında Beşiktaş taraftar grubu Çarşı'ya kızan Başbakan’ın, stat inşaatını durdurma mesajı mı verdiği' iddialarına yönelik olarak, yaptığı açıklamada, "Biz bu stadı yapmak için her şeye göğüs gerdik. Ne zorluklar çektiğimi de herkes görsün" dedi.

‘Ne zorluklar çektiğimi herkes görsün\'
Paylaş

Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman, "Gezi Parkı eylemleri sırasında Çarşı'nın eylemlerine kızan Başbakan'ın stad inşaatını durdurma mesajı verdiği" iddiaları hakkında konuştu.

Habertürk’ün haberine göre, Başkan Fikret Orman, ses kaydında geçen 'Gezi Parkı eylemleri sırasında Beşiktaş taraftar grubu Çarşı'ya kızan Başbakan’ın, stat inşaatını durdurma mesajı mı verdiği' iddialarına yönelik olarak, yaptığı açıklamada, "Biz bu stadı yapmak için her şeye göğüs gerdik. Ne zorluklar çektiğimi de herkes görsün. Her şeye rağmen ben bu stadı bitireceğim." dedi.

Ses kaydının yayınlanmasının ardından kendisine yönelen tepkiler için ise "Bilip bilmeden konuşuluyor, tenkit ediliyor." diyen Orman, internete sızan tapelerdeki iddialar konusunda da "Bizim hakkımızda kimin ne düşündüğü önemli değil, biz işimize bakıyoruz." değerlendirmesini yaptı.

SES KAYDINDA YER ALAN İDDİALAR


İnternette yayınlanan ses kayıtlarında Beşiktaş 'ın Çarşı Grubu'nun Gezi eylemlerine katılmasından dolayı hükümetin rahatsızlık duyduğu ve Başkan Fikret Orman'a baskı uygulandığı iddia ediliyor. Ses kaydında yer alan iddialar şöyle:

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan olduğu iddia edilen kişinin, Beşiktaş Başkanı Fikret Orman’ın yakın dostu Hasan Gürsoy olduğu ileri sürülen kişiye, Beşiktaş Başkanı'nın, Gezi Parkı eylemlerinde öncü rol üstlenen Çarşı Grubu'nu eleştirdiği konuşmasını kulübün internet sitesinden yalanladığını belirtiyor ve bu durumun doğru olup olmadığının kendisiyle konuşulmasını istiyor. Başbakan Erdoğan olduğu ileri sürülen kişinin, bu açıklamanın doğru olması halinde, Beşiktaş'a verdiği sözlerden vazgeçeceğini belirtiyor.


Başbakan Danışmanı Mustafa Varank olduğu iddia edilen kişi ile görüşen Hasan Gürsoy, Beşiktaş Başkanı’nın yanında olduğunu, Orman’ın Çarşı Grubu’nu öven ifadeler kullanmadığını anlatıyor. Başbakan tarafından dile getirilen kulüp internet sitesindeki açıklamayı da kaldırtacağını aktarıyor.

KİPTAŞ Genel Müdürü ve İstanbul Büyükşehir Belediyespor Kulübü Başkan Vekili İsmet Yıldırım ile Belediye eski meclis üyesi Ahmet Hamdi Çamlı arasında olduğu iddia edilen konuşmada; Çamlı, Başbakan Erdoğan’ın Gezi Parkı eylemleri nedeniyle çok öfkeli olduğunu "Reis barut gibi" sözleriyle aktarıyor. Görüşmeyi gerçekleştiren iki ismin, Fikret Orman hakkında kullandığı ağır küfür ve hakaretler yer alıyor.

BEŞİKTAŞ'TAN 23 TEMMUZ 2013'TE YAPILAN AÇIKLAMA

Bu arada tartışmaya konu olan ve ağır hakaretlerin yeraldığı tartışmaya neden olan Beşiktaş'ın resmi interet sitesinde yer alan 23 Temmuz 2013 tarihli açıklama ise şöyleydi:

"Sabah ve Fotomaç gazetelerinde yer alan haberlerde Başkanımız Fikret Orman'ın söylemediği sözlere yer verilmiştir.

Başkanımız Fikret Orman'ın basın mensupları ile gerçekleştirdiği sohbet toplantısında, Çarşı Grubunun Gezi Parkı eylemlerine katılmasını yanlış bulduğunu söylediği ve eleştirilerde bulunduğu şeklinde Sabah ve Fotomaç gazetelerine yansıyan haberdeki sözler, Başkanımız Fikret Orman'a ait değildir. Kaynak belirtilmeden haberleştirilen bu cümleler bütünüyle hayal mahsulüdür.

Başkanımız basın mensupları ile gerçekleştirdiği sohbet toplantısında Cumhuriyet gazetesi spor müdürü Arif Kızılyalın'ın, kulübün Gezi Parkı eylemlerinden etkilenip etkilenmediği şeklinde yönelttiği bir soruya, bu konuda konuşmak istemediği yanıtını vermiştir. Ve bu konuyla ilgili başka bir cümle ne başkanımız ne de basın mensupları tarafından dile getirilmeden konu kapanmıştır. Söz konusu toplantıda konuk bulunan basın mensubu birçok canlı tanığa rağmen böylesine bir yalanın uydurulması ve yayınlanması son derece manidardır." (CİHAN)
 

ÖNCEKİ HABER

Futbolculardan maaş protestosu

SONRAKİ HABER

Başbakan Erdoğan hakkında suç duyurusu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...