17 Mart 2014 13:34

3. Havalimanı için verilen 'durdurma' kararı kaldırıldı

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, 3. Havalimanı projesine yönelik İstanbul 4. İdare Mahkemesi'nin verdiği "yürütmenin durdurulması" kararını, bir üst mahkeme olan Bölge İdare Mahkemesi'ne itiraz ederek kaldırdı.

3. Havalimanı için verilen \'durdurma\' kararı kaldırıldı
Paylaş

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, 3. Havalimanı projesine yönelik İstanbul 4. İdare Mahkemesi'nin verdiği "yürütmenin durdurulması" kararını, bir üst mahkeme olan Bölge İdare Mahkemesi'ne itiraz ederek kaldırdı.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın İstanbul 4. İdare Mahkemesi'nin hakkında "yürütmenin durdurulması" kararı verdiği 3. Havalimanı projesine yönelik bir üs mahkemeye yaptığı itirazın kabul edilmesi üzerine daha önce verilen karar kalktı. İstanbul 4. İdare Mahkemesi, yurttaşlar Özgür Ceylan Aytaç, Alican Ocak, Cevat Ocak ve Yıldırım Yılmaz'ın başvurusu üzerine açılan davada 3. Havalimanı için Bakanlığın verdiği "ÇED olumlu" kararının yürütmesini durdurmuştu. 21 Ocak 2014'te verilen karara göre, bilirkişi inceleme yapana kadar 3. Havalimanı ile ilgili herhangi bir işlem yapılmama kararı verilmişti.

3. Havalimanı'nın faaliyetlerinin mahkemenin bu kararı ile durdurulmasının ardından Çevre ve Şehircilik Bakanlığı da bir üst mahkeme olan Bölge İdare Mahkemesi'ne itiraz etti. Bölge İdare Mahkemesi itirazı 11 Mart 2014'te karara bağlayarak, daha önce 4. İdare Mahkemesi'nin verdiği "yürütmenin durdurulması" kararını kaldırdı.

' KARAR USUL AÇISINDAN DA AYKIRI'

Davanın avukatı Alp Tekin Ocak, mahkemenin kararı durdurma kararının ardından başka bir mahkemenin kararın kaldırılması yönünde karar vermesinin idari yargıyı işlevsizleştiği anlamına geldiğini dile getirdi. Kararın usul açısından hukuka da aykırı olduğunu kaydeden Ocak, "İçtihatlara da aykırı. İdari Yargılama Usul Kanunu'nda tedbir amaçlı yürütmeyi durdurma kararlarına karşı yapılan itirazlara bakılmıyor. Bununla ilgili içtihat var, çok sayıda örnek var. Ancak Üst mahkeme hemen karar veriyor ve alt mahkemenin tedbir amaçlı kararını kaldırıyor" dedi. (İstanbul/DİHA)

 
 

ÖNCEKİ HABER

Cadı avı; Berkin Elvan anmasına katılan herkese soruşturma!

SONRAKİ HABER

Futbolculardan maaş protestosu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...