15 Haziran 2011 10:55

Blok, Türkiye’nin gerçeği olmaya devam etmeli

Emek, Demokrasi ve Özgürlük Blokunun 12 Haziran genel seçimlerinde 36 Milletvekili çıkarması halk arasında Bloka bakış açısını daha olumlu noktaya getirdi. Adana’nın emekçi mahallelerinden Dadaloğlu’da görüştüğümüz vatandaşlar Bloktan beklentilerini anlattılar.Blokun başarılı olduğunu ancak &c

Blok, Türkiye’nin gerçeği olmaya devam etmeli
Paylaş
Faruk Ayyıldız

Blokun başarılı olduğunu ancak çıtanın daha da yükseltilebileceğini söyleyen Abdulkadir Emen, Erol Dora, Abdullah Levent Tüzel, Sırrı Süreyya Önder ve Ertuğrul Kürkçü gibi farklı kesimlerden insanların milletvekili seçilmesinin güven verdiğini vurguladı. AKP’nin iyi yönetmediğini ancak iyi yönetiyor gibi göründüğünü düşünen Emen, 2007 seçimlerde Kürt sorununun çözümüne dair AKP’den umutları olduğunu ama şimdi tek seçeneğin Blok olduğunu vurguluyor.
Hareketli bir seçim dönemi yaşandığını belirten Ahmet Mendeş, Blokun, sadece hazine yardımı alan zengin partilerin kazanabileceği tezini çürüttüğünü belirtti. Sosyalistlerin daha fazla olduğu, işçilerin daha çok savunulduğu bir blokun mümkün olduğunu kaydeden Mendeş, Levent Tüzel, Sırrı Süreyya ve Ertuğrul Kürkçü’nün Blokta olması ve seçilmesini ayrıca önemsediğini vurguladı.

DAHA İYİSİ OLABİLİR

Yıllardır vekil çıkarılamayan illerden blokun vekiller çıkardığına dikkat çeken Ahmet Haykıran, umut dolu olduklarının altını çizdi. Dersim’de Ferhat Tunç’un seçilememiş olmasına çok üzüldüğünü belirten Haykıran, Dersim’i tekrardan kazanabilmek için Blok olarak daha çok çalışılmaları gerektiğini söyledi. Kürt hareketinin ve devrimcilerin Blokta buluşmasının kendisini heyecanlandırdığını dile getiren Haykıran, ilerideki bütün seçimlerde de birlikte hareket edilmesi gerektiğini belirtti. Emek Partisinin seçimlerden önce de Kürt halkının yanında olduğuna dikkat çeken Haykıran, Emek Partisini kardeş partileri olarak gördüklerini ifade etti.

Terzilik yapan İsmail Emen, AKP’nin birinci parti olarak çıkacağının belli olduğunu CHP’nin yüzde 35’i hedeflediğini ancak başarısız olduğunu düşündüğünü dile getirdi. Emen, muhalefeti artık blokun yapacağına inandığını vurguladı. Geçmişte Emek Partisi ile ittifaklar olduğunu bu nedenle Levent Tüzel’in seçilmesine çok sevindiklerini ifade etti. Blokun devam ederek Türkiye’nin gerçeği haline gelmesi gerektiğini söyledi. Adana’da önceki seçimlere göre daha iyi olduklarını ifade eden Emen, daha fazla oy alabileceklerini belirtti. (Adana/EVRENSEL)


GÜLLER VE İSİMLER KARIŞTI

Sedat Şola ise Adana’da 100 bin oyu aşacaklarını beklediklerini söyledi. BBP’ye (Büyük Birlik Partisi) ambleminden ve isminden dolayı yanlışlıkla çok oylarının gittiğini vurgulayan Şola, hem Murat Bozlak’a, hem de BDP zannedilip BBP’ye çok sayıda oy verildiğini dile getirdi.

Blokun genel olarak başarılı olduğunu dile getiren Şola, Mecliste tek eksiğin şu an için Ferhat Tunç olduğunu ifade etti. EMEP ve SDP ile daha önce de ittifakların olduğunu dile getiren Şola, Blokun daha da genişleyerek devam etmesi gerektiğini vurguladı.

Aydın ve sanatçıların büyük destek verdiğini belirten Şola,  bu desteğin gelecek seçimler açısından tüm aydın ve sanatçılara yol açabileceğine dikkat çekti.


CHP PİŞMANLIĞI

Mahmut Aslan ise CHP’ye oy verdiği için pişman olan bir işçi. AKP’den 8 yıldır bıktıklarını belirten Aslan, AKP’ye karşı en güçlü CHP’yi gördüklerini ancak CHP’nin her zaman olduğu gibi yerinde saymaya devam ettiğini söyledi. Blokun beklediğinden daha fazla milletvekili çıkardığını aktaran Aslan, blokun medyada ve halk arasında bu kadar konuşulacağını düşünmediğini belirtti. CHP’nin Alevilerden oy almasına rağmen ciddi bir Alevi adayının olmadığını aktaran Aslan, Blokun sosyalistten, Süryani adaya kadar herkesi birleştirmiş olmasının merak uyandırdığını ifade etti.

ÖNCEKİ HABER

"Sendikal haklarımız hemen şimdi"

SONRAKİ HABER

Çocuk hedef mi alındı?

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...