16 Mart 2014 18:37

'Newroz ruhu ile sandıklara'

HDP İstanbul Büyükşehir Belediyesi Sırrı Süreyya Önder'in partisinin Bahçelievler ve Esenyurt ilçelerinde düzenlediği mitinglere katıldı.

\'Newroz ruhu ile sandıklara\'
Paylaş

HDP İstanbul Büyükşehir Belediyesi Sırrı Süreyya Önder'in partisinin Bahçelievler ve Esenyurt ilçelerinde düzenlediği mitinglere katıldı. Şirinevler Meydanı'nda yapılan Önder'in yanı sıra BDP İstanbul İl Eş Başkanı Arife Çınar, BDP İstanbul İl Kadın Meclisi üyeleri, HDP Bahçelievler Belediyesi eş başkan adayları Canan Canan ve Servet Öncü, HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Bircan Yorulmaz ve HDK Merkez Yürütme Kurulu üyesi Garo Paylan da katıldı. Bahçelievler mitingi de Halepçe ve Beyazıt katliamları ile Berkin Elvan'ın katledilmesi nedeni ile müziksiz gerçekleşti.

Bütün konuşmacıların katliamları lanetleyerek katliamlarda yaşamını yitirenleri andığı miting programı, özgürlük ve demokrasi mücadelesinde yaşamını yitirenler için saygı duruşu ile başladı. Saygı duruşunun ardından ilk sözü, Arife Çınar aldı. Çınar, "Gün yoktur ki katliamların olmadığı bir günle karşılaşmayalım" dedi. Faşizme inat halkların birbirine düşman olmayacağını vurgulayarak, kalıcı barış için mücadele ettiklerini belirten Çınar, "HDP barışın özgürlüğün yoludur" dedi.

'ONLAR DA BİLİYOR Kİ HALK BİR KERE KENDİNİ YÖNETİRSE..'


HDP Bahçelievler Belediye Eş Başkanı Canan Canan da konuşmasında partilerine dönük devam eden saldırıların üzerinde durdu. Çalışmalarının sabote edilmek istendiği faşist saldırıların önüne geçeceklerini belirten Canan, "Onlar da biliyor ki halk bir kere kendini yönetirse eskiye dönmeyecek. Bu nedenle bu saldırılar oluyor" diye konuştu.

Bahçelievler Belediyesi Eş Başkanı Servet Öncü ise "Eşitlik kardeşlik özgürlük ve demokratik bir Türkiye için burada toplanan halkımız hepinizi selamlıyoruz" dedi. Berkin Elvan'ın katledilmesine işaret eden Öncü, "Bu kadar gaddarlık olmaz. Neden halkları birbirine düşürmek için uğraşıyorlar. Biz bu mücadeleye daha sıkı sarılmalıyız. Halklarımızın özlemi barış ve kardeşliktir" ifadelerini kullandı.

'BAHÇELİEVLER BELEDİYESİ'NİN HALİ BU, KURTULACAĞIZ İNŞALLAH'

Sırrı Süreyya Önder ise Şirinevler'de de halkın büyük coşkusu ile karşılandı. Önder miting konuşmasına "Metrobüs çilesi çeken yurttaşlarıma selam olsun. Topbaş metrobüse binmeye çalışsın da şehri ne hale getirmiş görsün. Bu belediye başkanı seçim zamanı hariç esnafın derdini sordu mu? Seçim zamanı geliyorlar, seçim geçti mi cezaları gönderiyorlar. Belediyenin hali bu, kurtulacağız inşallah" sözleri ile başladı. Ardından da Bahçelievler'de yeşil alan kalmadığına dikkat çeken Önder, mevcut belediyenin Dereyolu'nu bile inşaat alanı haline getirdiğini söyledi.

Diğer partilerin birbirinin aynısı olduğunu belirten Önder, CHP'li seçmelere "Size bir AKP'liyi layık gören partinize bir cevap verin. Bir de dönün HDP'nin bükülmeyen dizlerine, eğilmeyen başlarına bakın, bu seçim oylarınızı HDP'ye verin. Buna pişman olmazsınız. Partiniz sizi insan yerine koymuyor. 'Bize hırsız, AKP'li, ANAP'lı lazım, bize solcu lazım değil' diyorlar" diyerek seslendi.

ESENYUR'TA BİNLER KARŞILADI

Buradaki mitingin ardından Önder, Esenyurt'ta düzenlenen mitinge katılmak üzere yola koyuldu. Miting alanını dolduran binlerce partili, Önder'i ve beraberindeki partili yöneticilere sevgi gösterisinde bulundu. HDP bayraklarının yanı sıra taşınan flamalarla sarı, kırmızı, yeşil renklere bürünen alanda, kadın ve çocukların yoğunluğu dikkat çekti.

Mitingde ilk olarak BDP İstanbul İl Eş Başkanı Emrullah Bingül söz alarak Kürtçe yaptığı konuşmasında Halepçe ve Beyazıt katliamlarını kınadı. Katliamlarda yaşamını yitirenleri anan Bingül, yeni katliamların önüne geçmek için HDP'ye destek çağrısı yaptı. PKK Lideri Abdullah Öcalan'ın özgürlüğünün önemine vurgu yapan Bingül, Mart'ın Newroz ruhu ile seçimler için mücadele ayı olacağını söyledi.

‘HDP BARIŞI, EŞİTLİĞİ, ÖZGÜRLÜĞÜ GETİRİR’

HDP Esenyurt Belediyesi Eş Başkan Adayı Devrim Avcı ise mücadeleyi daha ileri taşımak gerektiğini belirterek tüm katliamlara "yeter" dedi. Avcı, Esenyurtlulara "Mart aylarında kara günlerin yanında Newroz'umuz var. Newroz ateşi ile 30 Mart'ta sandıklara" çağrısı yaptı. Avcı, miting meydanlarından sürekli halklara ve farklı toplumsal kesimlere dönük tehditlerde bulunan Başbakan Erdoğan'a için ise "Bizim artık tehditlere, yalanlara karnımız tok. Sen gidersen HDP barışı, eşitliği, özgürlüğü getirir" dedi. HDP'nin bir diğer Esenyurt Belediye Eş Başkan Adayı olan Cüneyt Caniş ise halkı selamlayarak, tüm halka HDP'ye destek davetinde bulundu.

'30 MART'TA GÖRECEĞİZ'

Eş başkan adaylarının konuşmalarının ardından Sırrı Sürreyya Önder yurttaşlara seslenmek üzere mikrofonu eline aldığında büyük bir sevgi gösterisi ile selamlandı. Yurttaşların selamına Kürtçe karşılık veren Önder, "Esenyurt seninle gurur duyuyor" sloganına da "Biz de sizinle gurur duyuyoruz" karlığını verdi. Önder, "Halkın verdiği mücadele hiçbir zaman başarısızlığa uğramaz. Gençlik bu enerjiyi oylara sahip çıkmaya, önümüzdeki iki haftayı ev ev dolaşmaya ayırırsa Esenyurt'ta başarılı oluruz" dedi. "Esenyurt'un bütün çilesini çektiniz, 30 Mart'ta buna son vermenin zamanı gelmiştir" diyen Önder, "Sayın Öcalan ile görüşmeye gittiğimizde, selam söylediğimizde diyor ki, 'Selama gerek yok. Bana en büyük selam çok çalışmak.' 30 Mart'ta selamı aracısız, doğrudan göndereceksiniz" diye konuştu.

Konuşmasının devamında Önder, HDP'nin CHP'yi destekleyeceği söylentilerine değindi. Önder, söz konusu iddialara şu sözlerle yanıt verdi: "Biz bir tek CHP'ye seçim bürolarına saldırı nedeni ile geçmiş olsun demek için gideceğiz. Bu ülkede demokratik siyasetin teminatı bizleriz. Bunu söylemek için gideceğiz. 30 Mart günü müteahhitler mi kazanacak halk mı kazanacak göreceğiz. Biz bedel ödedik barışın demokrasinin kıymetini bizim kadar kimse bilemez."

'SEÇİM ÇALIŞMASINDAN ANLADIKLARI ŞAMPUAN DAĞITMAK'


Demokratik siyaset için herkese güç verdiklerini belirten Önder, "Bu müteahhit başkanlar, bir gün sizin yanınızda durdular mı? Barışın da demokratik siyasetin de teminatı biziz. Kadir Topbaş hiç buraya geldi mi? Gelemez. Çünkü taşıma kalabalık götürüyorlar nereye giderlerse. Gittikleri yerde de protestoya uğruyorlar. Bunların seçim çalışmasından anladıkları şampuan dağıtmak" diye konuştu. Düzen partilerinin zamanının geçtiğini ifade eden Önder, "Evlatlarımızın canına kastediyorlar bir de bağırıyorlar. Bunlar için yolun sonu geldi. Başbakan bir tek konuda doğru söyledi şimdiye kadar. 'Bu seçim sadece bir yerel seçim değildir' dedi. Doğru. Beton isteyenlerle ağaç isteyenlerin, barış isteyenlerle savaş isteyenlerin seçimidir" dedi. Önder konuşmasını "Burayı da alacağız, büyükşehiri de alacağız. Ümraniye, Sultanbeyli mitinglerini görseniz siz de bu fikirde olurdunuz. Seferber olursak Esenyurt da bizimdir" diyerek bitirdi. (İstanbul/DİHA)

ÖNCEKİ HABER

Canı sıkılan Sivas’a patlıyor

SONRAKİ HABER

Alçı ustası, ilk iş gününde inşaattan düşerek öldü

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...