16 Mart 2014 16:15

Otel için yüzlerce ağaca kıydılar

Antalya’nın Demre ilçesinde Sülüklü kumsalında inşa edilen otele yol açmak için yüzlerce fıstık çamı sökülerek yok edildi.

Otel için yüzlerce ağaca kıydılar
Paylaş

Yusuf YAVUZ
Antalya


Antalya’nın Demre ilçesinde Sülüklü kumsalında inşa edilen otele yol açmak için yüzlerce fıstık çamı sökülerek yok edildi. Yol için açılan kumul araziden çıkan kumların ise kimi müteahhitlere seçim yatırımı olarak hediye edildiği, bir kısmının da satıldığı iddia ediliyor. Sülüklü kumsalında inşa edilen otele ulaşmak için hâlihazırda bir yolun bulunurken ağaç kesilerek yeni yol yapılması halkın tepkisini çekti.
Konuyla ilgili bilgisine başvurduğumuz yetkililer, Orman ve Su İşleri Bakanlığı’nın bilgisi ve denetimi dahilinde kesilen fıstık çamlarının, otel inşa eden firma tarafından ihaleyle satın alındığını belirtirken, kumların müteahhitlere verildiği yönündeki iddialar hakkında ise bilgi sahibi olmadıklarını söylediler.
Kumul alandaki rüzgar erozyonunu önlemek amacıyla 1950’li yıllarda devlet eliyle dikilen fıstık çamlarının bir kısmı yaklaşık 60 yaşında. Demre kıyı kumulları, yanlış arazi kullanımı yüzünde son 35 yılda 102 hektardan 24 hektara düştü.

ÖNCEKİ HABER

‘Ölürüz de deremizi HES’çilere vermeyiz\'

SONRAKİ HABER

Erdoğan, İzmir\'de protesto ediliyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...