16 Mart 2014 15:14

Adana'dan on binlerin HDP coşkusu

HDP Adana’daki seçim çalışmalarını büyük bir mitingle sürdürdü. HDP Eş Genel Başkanı Ertuğrul Kürkçü, BDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, HDP İstanbul Milletvekili Levent Tüzel, BDP Milletvekilleri Murat Bozlak ve Nursel Aydoğan ve HDP Adana adaylarının bulunduğu mitinge yaklaşık 70 bin kişi katıldı.

Adana\'dan on binlerin HDP coşkusu
Paylaş

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Adana’daki seçim çalışmalarını büyük bir mitingle sürdürdü.

HDP Eş Genel Başkanı Ertuğrul Kürkçü, BDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, HDP İstanbul Milletvekili Levent Tüzel, BDP Milletvekilleri Murat Bozlak ve Nursel Aydoğan ve HDP Adana adaylarının bulunduğu mitinge yaklaşık 70 bin kişi katıldı.

Halepçe Katliamı ve 16 Mart 1978'de İstanbul Beyazıt’ta 7 devrimcinin katledilmesinin yıl dönümüne gelen mitingde bu katliamlarda ölenler de anıldı. AKP’nin katliamları sürdürdüğüne vurgu yapılarak Berkin Elvan da unutulmadı. Kitle sık sık “Katil AKP” sloganları attı.

Açılış konuşmalarının ardından söz alan HDP Eş Genel Başkanı Ertuğrul Kürkçü, HDP’nin tüm renklerinin miting alanında bulunduğunu belirterek HDP’nin kurulduğu tarihten itibaren 4 ayda 4 yıl kat ettiklerini ifade etti. HDP’ye yönelik saldırıların sebebinin bu olduğunu belirten Kürkçü, halkın AKP’ye kredi vererek iktidara getirdiğini ama AKP’nin 12 yılda saygınlığını yitirdiğini dile getirdi. Türkiye’nin her yerinde halkların kendini yönetmek istediğini, HDP’nin de buna talip olduğunu ifade eden Kürkçü, AKP’nin barış için en basit adım olan hasta tutsakların serbest bırakılmasını bile gerçekleştirmeyerek sonunu getirdiğini söyledi. Kürkçü, çözüm sürecine "AKP'yi güçlendirir" endişesiyle şüpheyle yaklaşan CHP'nin de sürecin sonuçlanmamasında sorumlu olduğunu belirtti.

DİRENİRKEN AYRIM YAPMAYACAĞIZ

Seçim sürecini değerlendiren BDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, bu seçimlerin yerel seçim olmasının ötesinde genel siyaset açısından da önem taşıdığını belirterek “bu toplanan kalabalığın sebebi sadece yerel seçim değil. Barışa susamışlığın coşkusudur” dedi. İşsizlikte üst sıralarda yer alan Adana’nın belediye başkanının maaş bile almaması gerektiğini söyleyen Demirtaş, AKP’nin etrafında para babaları, ve uluslararası çeteler; HDP’nin yanında sadece halk olduğunu belirtti. Başbakan’ın Berkin Elvan hakkındaki sözlerini değerlendiren Demirtaş, Berkin’in ekmek almak için dışarı çıktığını belirterek "Şayet ekmek almak için değil, senin zulmüne taş atsaydı ölmeyi mi hak edecekti?​” diye sordu.  Başbakan’ın savaşa girercesine tahrik edici nefret dili kullandığını ifade eden Demirtaş, "Kusura bakmasın biz seçime giriyoruz paralarımızı çalarken ayrım yapmadılar. Biz de direnirken ayrım yapmıyoruz” diyerek HDP’nin çok renkliliğine vurgu yaptı. Türkiye’nin en pahalı suyunu kullanan Adanalılara seslenen Demirtaş Türkiye’nin en ucuz suyunun Amed’de olduğunu söyleyerek Adana’da HDP’nin halkın yanında olacağını söyledi. (Adana/EVRENSEL)
 

ÖNCEKİ HABER

TTB uyarı cezası kararını bozdu

SONRAKİ HABER

26 yıldır dinmeyen acı: Halepçe

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa