16 Mart 2014 14:52

Gençlerden demokrasi güçlerine çağrı: Bizim için birleşin

Tuzla Aydınlı Mahallesinde dün akşam saatlerinde buluşan gençler, “Belkin Elvan ölümsüzdür” pankartıyla İçmeler’e kadar yürüyüş yaptı.

Gençlerden demokrasi güçlerine çağrı: Bizim için birleşin
Paylaş

Tuzla Aydınlı Mahallesinde dün akşam saatlerinde buluşan gençler, “Belkin Elvan ölümsüzdür” pankartıyla İçmeler’e kadar yürüyüş yaptı.  Lise öğrencilerinin çoğunlukta olduğu yürüyüşte sık sık hükümeti istifaya çağıran gençler, “İş, gelecek, barış” sloganları attı.

İçmeler Mahallesi’nde gençler adına basın metnini okuyan Rojin Uzunyayla, “Yaşadığımız mahalle sanayi bölgesiyle iç içe ama işsizlik, yoksulluk, hak gaspları her gün daha fazla yaşanıyor. AKP Hükümeti ülkeyi adeta yangın yerine çevirdi. Gençleri kutuplaştırarak çatışmalara yol açan konuşmalar yapılmakta. Okumak istiyoruz. YGS engeliyle kaşı karşıyayız. Çalışmak istiyoruz iş bulamıyoruz, asgari ücrete mahkum ediliyoruz. Bu taleplerimizi 2013 haziran ayından beri sokaklarda hükümete duyurmaya çalışıyoruz ama hükümet bunları çözmek yerine gençliği din, dil, ırk ayrımıyla yönetmeye çalışıyor. Artık buna dur demek için bu yerel seçimleri de değerlendirerek tüm demokratik güçleri birleşmeye ve birlikte hareket etmeye çağırıyoruz.” dedi. (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Stockholm’de Berkin Elvan eylemi

SONRAKİ HABER

Bahçeli’den Erdoğan’a Berkin Elvan tepkisi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...