16 Mart 2014 10:30

Erdoğan’dan Beşiktaş’a ‘Stat’ tehdidi

Gezi direnişi sırasında taraftar gruplarının tutumunun Tayyip Erdoğan’ı ne kadar rahatsız ettiği, “tribünde siyasi tezahürata ceza verileceği” yönündeki tehditlerden biliniyordu. Haramzadeler adlı Youtube hesabının yayınladığı son ses kayıtları da bu konudaki iddiaları güçlendirdi.

Erdoğan’dan Beşiktaş’a ‘Stat’ tehdidi
Paylaş

Gezi direnişi sırasında taraftar gruplarının tutumunun Tayyip Erdoğan’ı ne kadar rahatsız ettiği, “tribünde siyasi tezahürata ceza verileceği” yönündeki tehditlerden biliniyordu.
Haramzadeler adlı Youtube hesabının yayınladığı son ses kayıtları da bu konudaki iddiaları güçlendirdi.

3 ses kaydından oluşan ‘Gezi 3’ adlı son youtube videosundaki konuşmaların sırasıyla Tayyip Erdoğan ile eski Beşiktaş yöneticisi ve Beşiktaş Başkanı Fikret Orman’ın yakın arkadaşı Hasan Gürsoy; Hasan Gürsoy ile Erdoğan’ın danışmanı Mustafa Varank ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi eski Meclis üyesi Ahmet Hamdi Çamlı ile KİPTAŞ Genel Müdürü ve İBB Spor Kulübü Başkan vekili İsmet Yıldırım arasında geçtiği iddia ediliyor.

23 Temmuz 2013’te Sabah ve Fotomaç’ta çıkan ve Fikret Orman’ın Çarşı’nın Gezi eylemlerine katılmasını yanlış bulduğu şeklindeki haberi, Orman’ın yalanlaması üzerine Erdoğan, Hasan Gürsoy’u arayarak “Eğer Beşiktaş yönetim kurulu bu işten vazgeçerse ben de verdiğim sözlerden vazgeçerim” diyor. Erdoğan’ın bu tehditle Beşiktaş’ın yeni stat projesini durdurmayı kast ettiği sonraki konuşmalarda daha net bir şekilde anlaşılıyor. Bu görüşmeden sonra Gürsoy, Varank’ı arıyor ve stadın kazı işlemlerine henüz başlanmadığını belirtiyor. Son olarak Erdoğan’a çok yakın olduğu bilinen Çamlı ile Yıldırım’ın konuşmasında Fikret Orman’a galiz küfürler ediliyor ve Çamlı, “Stadı durdurmanın yollarını arayacağız” diyor. Görüşmede Erdoğan’ın bu gelişmelere çok sinirlendiği ve “Önümüzdeki hafta onların...” şeklinde küfürler ettiği de aktarılıyor. (SPOR SERVİSİ)
 

ÖNCEKİ HABER

Sally Pearson evinde kaybetmedi

SONRAKİ HABER

Altın Şafak\'ta istifa

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...