15 Haziran 2011 09:47

Katalan parlamentosuna halk kuşatması

İspanya'nın Katalonya eyaletinde sağlık ve bazı sosyal alanlarda kesinti yapılmasını öngören 2012 bütçesiyle ilgili yapılacak görüşmelerden kaynaklı olarak özerk yönetim parlamentosu önünde toplanan vatandaşlar gösteri yaptı. Dün akşamdan bu yana gittikçe kalabalıklaşarak parlamentonun etrafını saracak ka

Katalan parlamentosuna halk kuşatması
Paylaş

KESİNTİLERE HAYIR

Katalan parlamentosunun park alanı içinde bulunmasından dolayı polis, güvenlik önlemleri gerekçesiyle dün akşam parkın tüm girişlerini kapattı; parkta sabahlayıp, Katalan milletvekillerinin parlamentoya girmesini önlemek isteyen eylemciler polis tarafından durduruldu. Ancak binlerce vatandaş park etrafında sabahlayanlarla birleşerek sabah saatlerinden itibaren Katalan parlamentosunun girişinde toplandı.

Polis, Katalan milletvekillerinin geçişi için koridor oluştursa da gençler koridoru aşarak parlamentoya gelen milletvekillerini yuhalandı, bazılarını itti ve bazılarının üzerine spreyle kırmızı boya sıktı. Parlamentoda 2012 bütçesiyle ilgili görüşmeler başlarken, eylemciler dışarıda beklemeye devam etti.
 

'POLİS SALDIRSIN'

Öte yandan İspanya Meclis Başkanı Jose Bono, geçen günlerde Madrid’deki meclis binasında ve ülkenin birçok kentindeki belediye meclisi binalarında da benzer protestolar yapan vatandaşları kastetti ve "Polis, herkesin hakkına saygı gösterilmesini garanti etmek için gerekirse güç kullanmalıdır” diyerek vatandaşları hedef gösterdi. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Stutgartlılar yeni tren istasyonuna karşı

SONRAKİ HABER

Libya için iki uyarı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...