15 Mart 2014 17:06

Halepçe katliamı Erzurum’da protesto edildi

16 Mart 1988’de Saddam Hüseyin tarafından yapılan; binlerce kişinin yaşamını yitirdiği binlerce kişinin de sakat kaldığı Halepçe katliamı Erzurum'da kınandı.

Halepçe katliamı Erzurum’da protesto edildi
Paylaş

Yücel Yekta YÖYLER
Erzurum


16 Mart 1988’de Saddam Hüseyin tarafından yapılan; binlerce kişinin yaşamını yitirdiği binlerce kişinin de sakat kaldığı Halepçe katliamı Erzurum'da protesto edilerek kınandı.
BDP,HDP İl örgütleri, İHD Erzurum Şubesi, Atatürk Üniversitesi öğrencileri ve çok sayıda yurttaşın katılımıyla gerçekleşen protesto eyleminde, “Halepçeler sürüyor Nemrutlar ve firavunlar kana susamış ölüm saçıyor” pankartı taşınırken, “Kürdistan Goristan Jibo Faşistan”, “Katil devletler hesap verecek”, “Tarihleri kan tarihleri katliam” dövizleri taşınırken sık sık “Aposuz dünyayı başınıza yıkarız”, “Şehit namırın”, “Biji Serok Apo” sloganları atıldı.
Basın açıklamasında konuşan Atatürk Üniversitesi öğrencisi Murat Taş “Halepçe katliamında canını kurtarabilen yüz binlerce Kürt, Türkiye ve İran sınırında, günlerce aç ve susuz bekletildikten sonra içeri alınarak mülteci statüsünde konumlandırılmışlardır. Kürt halkı bir kez daha binlerce yıllık toprağında yerinden yurdundan göç ettirilmiştir” dedi.
Taş konuşmasının devamında Kürtlere karşı sistematik bir şeklide yapılan katliamlara dikkat çekerek “Kürt tarihinde Halepçe ilk değil ve son olmadı. Dersimler, Zilanlar Agirilerde de bunlar yapıldı ve son olarak da Roboski’de yapılan katliamda Kürt halkı üzerinde bölge ülkeleri ve işbirlikçi devletlerin elbirliği ile Kürtlere karşı soykırım ve katliam girişimleri yapılmıştır. Bu katliamlar onların insanlık notları olarak tarihe geçmiştir. Yeni katliamlara izin vermeyeceğiz” şeklinde konuştu.
BDP  İl binasından Mahallebaşı kent meydanına kadar yapılan yürüyüş, basın açıklamasının ardından okunan Halepçe şiiriyle program sona erdi.
 

ÖNCEKİ HABER

\'Eski\' Ergenekonu tahliye eden Erdoğan, yenisini buldu

SONRAKİ HABER

HDP, İstanbul mitinglerine başladı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...