15 Haziran 2011 09:40

Stutgartlılar yeni tren istasyonuna karşı

Stuttgart kentinde yapılması planlanan yeni tren istasyonu protesto edildi.Vatandaşlar, Almanya’nın Stuttgart kentinde yapılması planlanan yeni tren istasyonu binasının inşaatına başlanması üzerine çevreye zarar vereceği endişesiyle gösteriler düzenledi.Baden Würtemberg Eyaleti ile demiryolları şirketi arasında yapılan görü

Stutgartlılar yeni tren istasyonuna karşı
Paylaş

Vatandaşlar, Almanya’nın Stuttgart kentinde yapılması planlanan yeni tren istasyonu binasının inşaatına başlanması üzerine çevreye zarar vereceği endişesiyle gösteriler düzenledi.

Baden Würtemberg Eyaleti ile demiryolları şirketi arasında yapılan görüşmelerde hat yapımının durdurulması konusunda anlaşma sağlanamadı. Bunun nedeni ise demiryolu şirketinin projeyi durdurmak için 56 milyon Avro istemesi. İnşaat çalışmalarının yeniden başlaması üzerine, ‘Stuttgart 21’ projesine karşı çıkan kentliler eylem yaptı. Polis ise göstericilere saldırdı.

IGMetal, DB, ATTAC, DİDF ve Yeşiller Partisi’nin öncülüğünde aylardır toplanan binlerce kişi 6 milyar AVRO mal olması öngörülen ve çevreye büyük zarar verecek olan Stuttgart 21 projesinin yapımının iptal edilmesi için bugün de yürüyüş yaptı. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

ABD yeni bir üs mü kuruyor?

SONRAKİ HABER

Katalan parlamentosuna halk kuşatması

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...