15 Haziran 2011 09:24

Hakkari’de kazanan örgütlü mücadele oldu

Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Eski Eş Genel Başkanı ve Bağımsız Hakkari Milletvekili Selahattin Demirtaş seçim öncesi Hakkari’de yapmış olduğu bir konuşmasında, “12 Haziranda Hakkari ilinde 3’te 3 yapmazsak parti olarak bu seçimi kaybetmiş, kendimi de yenilmiş sayarım” demişti.Yıllardır Bölge’de aktif olarak g&oum

Hakkari’de kazanan örgütlü mücadele oldu
Paylaş
ERKAN ÇAPRAZ

Yıllardır Bölge’de aktif olarak görev yapan bir gazeteci olarak Selahattin Demirtaş’ın bu sözünü çok iddialı bulmuştum. Çünkü bağımsız olarak girilen önceki seçimlerde yapılan bölge ihlalleri yüzünden Hakkari ve diğer bir çok ilde çeşitli sorunlar yaşanmıştı.

Daha önce yaşanan bu sorunları aşmak için BDP’nin il ve ilçe yöneticileri ve üyeleri tarafından örgütlü çalışmalar başlatıldı. Hakkari merkez ve ilçelerinde yaşayan bütün köylere, mezralara ulaşıldı.  Şehir merkezlerinde mahalle mahalle, ev ev toplantılar yapılarak halka hangi bölgede kimin aday olduğu ifade edildi. İnsanların görüş ve önerilerini alan bu gruplar aynı zamanda bu seçimin önemine vurgu yaptılar.

HERKES ÇALIŞTI

Sadece BDP’ye üye olanlar çalışmadı, Kürt Siyasi Hareketini destekleyen ve yüreğinde yaşanan sorunun acısını ve sorumluluğunu taşıyan her birey kendi ailesinde bir parti görevlisi gibi çalıştı desem yeridir. İnsanlar görevli olmamalarına rağmen çevresindekileri uyardı günlerce. Hedef sadece Hakkari’den 3 bağımsız adayı Meclise göndermek değildi. Hakkari’de AKP’ye gidecek oyları en aza indirgemekti.

Son 2-3 yıl içerisinde Hakkari’de BDP’lilerin girişimleri sonucu aralarında husumet bulunan birçok aile barıştırıldı, birçok kan davasına son verildi. Bunun etkisi ve halkın örgütlü gücü bir araya geldiğinde Hakkari coğrafyasında belki de yüz yıldır oluşmayan bir ittifak oluştu. Hakkarililer Emek, Demokrasi ve Özgürlük Blokunun belirlediği adaylar için kenetlendi. Kişisel çıkarlar bir yana bırakıldı ve toplumsal değerlerin savunulması ve yaşatılması için kollar sıvandı.

AKP ADAYLARINA ÇAĞRI

Hakkari’de AKP’yi destekleyen ve AKP’den adayları olan ailelere son güne kadar da çağrı yapıldı. Birçok korucu köyünün blok adaylarını görkemli bir şekilde karşılaması da TV kanallarını süsleyen haber konularıydı. Seçim günü ‘tehditle, şantajla’ alınan oyları engellemek adına yeni kanun kapsamında her sandığa bir sürü asker polis yığıldı. Seçim günü birkaç köy ve mezrada yaşanan ufak tefek tartışmalar dışında çok büyük problemler yaşanmadı.

Hakkari’de oluşturulan yüzyılın ittifakı ile girilen seçimin sonucunda Emek, Demokrasi ve Özgürlük Blokunun 3 adayına da meclis yolu açıldı.

Selahattin Demirtaş sözünü tuttu.  Örgütlü bir çalışma, ildeki aileler ve aşiretler arası sağlanan dev ittifak büyük bir başarıyı beraberinde getirdi.

*Yüksekova Haber Genel Yayın Yönetmeni

ÖNCEKİ HABER

Avukat Ersöz’e gözaltında işkence

SONRAKİ HABER

TGRT canlı yayınında akıl almaz tehditler

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...