14 Mart 2014 19:34

Berkin'e üzülen iki gazeteci işten çıkarıldı

Berkin Elvan’ın ölümünün ardından birçok kesimden Berkin için açıklamalar geldi. Sanatçılar programlarını iptal etti. Eğlence merkezleri müziğe ara verdi. Dizi setlerinde Berkin mesajları yayınlandı. Twitter ve Facebook’tan da bir çok paylaşım yapıldı. Best FM’de uzun süredir program yapan Arzu Çağlan’da programında Berkin Elvan için gözyaşları döktü. Bu olay sonrasında programcının BEST radyodaki işine son verildi.

Berkin\'e üzülen iki gazeteci işten çıkarıldı
Paylaş

Berkin Elvan’ın ölümünün ardından birçok kesimden Berkin için açıklamalar geldi. Sanatçılar programlarını iptal etti. Eğlence merkezleri müziğe ara verdi. Dizi setlerinde Berkin mesajları yayınlandı. Twitter ve Facebook’tan da birçok paylaşım yapıldı.  Best FM’de uzun süredir program yapan Arzu Çağlan da programında Berkin Elvan için gözyaşları döktü. Bu olay sonrasında programcının BEST radyodaki işine son verildi.

Arzu Çağlan işten çıkarıldığını Twitter hesabından duyurdu. Çağlan üst üste şu tweeitleri attı: “5 Şubat’ta 21. yılını dolduran programım yayınlarım nedeniyle yayından kaldırıldı. Gururluyum... Bilenler bilir, Best Fm’in en çok dinlenen kuşağını götürüyordum. Ne bir RTÜK içerik cezam var, ne bir mahkemem. Tamamen keyfi bir karardır. Radyoyu arayanlara kendi isteği ile ayrıldı diyorlarmış, ayıp! Asla öyle bir şey yok. Neden ayrılayım. Üç gündür yaptığım programlar ortada 21 yıldır o radyodayım. Benim sesimle açıldı yayın. Ve sıfırdan bugünlere geldiğimiz Emrah Hattat, kaçtı. Ofisten birine telefon açtırdı! Haziran ayında gelecek yeni radyo araştırmasında çok yüksek bir ratingim olacaktı, bir kadının böyle bir başarısını kesmek istediler... 76 yaşında esnaf emeklisi bir babam var. Evimize bir kuruş haram girmez. Ben kimsenin yalakası olmadım, olmayacağım da. Babama saygımdan.. Ne çok dostum ne çok sevenim varmış. Benim dinleyicilerimle inanılmaz bir bağım vardır, hiç kopmaz. O nedenle, içim rahat..”

TWEET ATTI İŞTEN ÇIKARILDI

Bir işten çıkarma olayı da Fotomaç gazetesinde yaşandı. Muhabir Çağdaş Doğan, kendi Twitter hesabından atmış olduğu tweetler nedeniyle işten atıldı. Gazetede yedi yıldır çalıştığını belirten Doğan, işten kovulma nedenini de sosyal medya paylaşımları olarak gösterdi.  Gazetecinin attığı son tweetlerde Berkin Elvan’a verdiği destek mesajları vardı. Çağdaş Doğan işten çıkarıldığını şu tweetle duyurdu: “Yedi yıl çalıştığım Fotomaç gazetesinden attığım tweetler yüzünden bugün çıkarıldım. İşte ileri demokrasi...”
Çağdaş Doğan’ın işten çıkarılmasına neden olan tweetlerden bazıları şöyle:

- Sen gazdan kaçamazsın ben hızlı koşarım anne, ekmeği ben alırım.

- Şu an yanan bir şey varsa, o da Gülsüm Elvan ananın cigeridir. Gerisi laf-u guzaf.

- Türkiye o işleri aştı’ cevabından çok Karaalioglu’nun ‘Berkin’in cenazesi ile borsa etkilendi mi’ sorusu vahimdir. Şeytanın aklına gelmez.

- Hitler zamanındaki gibi. Yakın çevresi dışında herkes ölüyor.

-‘Polise emri ben verdim’ diyen adam rahmet okur mu hiç? Saf olmayın.    

- Berkin Elvan, direnişe devam. (MEDYA SERVİSİ)
 

ÖNCEKİ HABER

Sami Elvan: Kol kola girip Başbakan\'ı utandıracağız

SONRAKİ HABER

Anoreksiya tedavisinde ‘aşk hormonu’ işe yarar mı?

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...